Springfestival sætter international scenekunst i børnehøjde

Springfestival
Springfestival © Pressefoto

For sjette gang afholder Teater ZeBU Springfestival på Amager, som er en international festival af teater, musik og aktiviteter for børn og voksne. Festivalen løber af stablen 20. – 26. maj omkring Musiktorvet ved Øresundsvej, men kommer også til at fylde Amagerbrogade med en stor børneparade.

Springfestival blev første gang afholdt i 2007 og sætter for sjette gang fokus på international scenekunst. Til festivalen kommer kunstnere fra både Danmark, Sverige, Tyrkiet, Argentina, Belgien, Holland og Spanien med dans, teater, dukketeater, musik og masser af gadeteater. Der er ligeledes gjort plads til en lang række workshops, hvor skoleklasser og familier kan udfordre sig selv i at gå på stylter, lave statuer eller skyggeteater.

Festivalen foregår både udendørs på Amager Kulturpunkt ved Øresundsvej og på fire af de indendørs scener ved Musiktorvet – Teater ZeBU, Beta, Amager Bio og Børnekulturhus Ama’r. Der er ligeledes gjort plads i programmet til en stor børneparade på Amagerbrogade.

Springfestivals helt klare mål er at vise, hvor meget godt børneteater der findes på tværs af verdens grænser. ”Det er vigtigt at vise at teater både kan være unikt og for alle og at der laves fremragende teater for børn ikke bare i Danmark, men i hele verden,” siger Marc van der Velden, som er kunstnerisk leder af festivalen.

Springfestival 2019 arrangeres af Teater ZeBU i samarbejde med Børnekulturhus Ama’r og Amager Kulturpunkt. Festivalen foregår i perioden 20. – 26. maj, og hele programmet kan findes her. Billetkøb til festivalen kan ske her.

Trailer for Springfestival 2019
Previous articleKaren Blixens unge år bliver til stor, international musical
Next articleValgflæsk, talfifleri og overbudspolitik på Det Kgl. Teater