Spændende navne bag efterårets dramatik på Teater Republique og Revolver

STILLE SLAG
STILLE SLAG. Foto: Revolver

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og det er atter på tide at krybe ind i teatermørket. Det kan du roligt gøre på de to Østerbro-teater TEATER REPUBLIQUE og REVOLVER, der har hele tre spændende og nytænkende forestillinger på programmet i løbet af den kommende sæson.

STILLE SLAG

STILLE SLAG
STILLE SLAG. Foto: Revolver

REVOLVER. 28.10. — 10.11.2021

Hvad sker der med kroppen, når man spærres inde? Hvordan holder man fast i sig selv i et lukket rum? STILLE SLAG er et korværk, der sætter lyd på de følelser, som rammer mennesker i isolation.

Holder fast i mig selv. Bord stol seng revet ud af væggen. Sæde og ryg flækket flænset kvast, væltet og smurt ind i blod. Vask spejl fliser, flækket flænset knust, smurt ind i blod. I får mig ikke aldrig.

STILLE SLAG er et nyskrevet korværk for 7 stemmer af den prisbelønnede komponist Louise Alenius med tekst af Tanja Diers, iscenesat af Tue Biering (som netop har stået for iscenesættelsen af VI DE 1 %) i et visuelt koncept af Ida Grarup og Suni Joensen. Tekst og musik er skabt på baggrund af interviews med tidligere indsatte i danske fængsler. Oplev fangerne og sangerne, sammen for første gang i et scenisk greb ud over det sædvanlige.

Køb billetter til forestillingen her.

1001 NAT

1001 NAT
1001 NAT. Foto: Teater Republique PR

TEATER REPUBLIQUE. 29.10. — 4.12.2021

Kærlighed, vold, sex, skønhed og sensualitetens poesi er temaerne i det gigantiske værk af forførende fabler: 1001 NAT – om at fortælle for at leve!

1001 nats eventyr er et af de få værker, som den vestlige og arabiske verden deler med hinanden. Dette gigantiske værk er folkelige fortællinger indsamlet over mindst 1500 år, her iscenesat af stærke kræfter i et nordisk scenesprog.

Forestillingen føjer sig til rækken af store fortællinger, som instruktør Staffan Valdemar Holm og scenograf Bente Lykke Møller har givet scenisk liv på Teater Republique: Jeanne d’Arc, Dantes Guddommelige Komedie og Faust. 1001 NAT er baseret på Ellen Wulffs enestående oversættelse fra arabisk (2013).

Handlingen i 1001 NAT

Rammen er historien om Kong Shahriyar og visirens datter, Shahrazād. Kongen blev bedraget af en kvinde, han elskede højt. For at undgå flere skuffelser henretter Kong Shahriyar efter bryllupsnatten sine hustruer. Nu har kongen udset sig den unge, kloge Shahrazād som sin hustru. Hun har en plan for at undgå døden: Hver nat begynder hun på en ny fortælling, som ikke afsluttes, så kongen må lade hende leve for at høre fortsættelsen.

Nat efter nat fortæller Shahrazād for livet – om fantastiske hændelser hos høj og lav, på markedspladserne, i sovekamrene, i paladserne, på kamelrygge i karavanerne og i beduintelte i ørkenen. Om kærligheden og om sit køn. Hun fortæller så insisterende og bevægende, at sultanens hjerte til sidst heles.

1001 NAT er en fortælling om fortællingen – og om den fortællende kunsts oprindelse i tvang, vold og sex. Samtidig er 1001 NAT en fortælling om lytteren, tilskueren – fortæl, eller du dør! Sat overfor en ekstrem ydre trussel, sættes fantasien og fortællekraften på overarbejde med et formål: At udsætte døden.

Køb billetter til forestillingen her.

SORCERER

Sorcerer
SORCERER. Foto: Revolver

REVOLVER. 19.3. — 9.4.2022

Med værket ‘Sorcerer’ af den britiske kunstner Ed Atkins og den amerikanske forfatter Steven Zultanski fortsætter Revolver sin samtidskunstneriske linje, som blev påbegyndt i 2019 med værket ‘Cadavre Exquis’ af Jesper Just.

Her holdes på med den kuratoriske tanke, at den sande udvikling af det teatralske rum tit kommer fra uventet kant: Fra dem, der er amatører og dermed meget nysgerrige på det scenekunstneriske rum, men til gengæld excellente på et andet felt.

Lidt om forestillingen (på engelsk)

Three friends hang out, conversing warmly about getting dressed, headaches, ticks, compression fantasies, surgery, and their aspirations, among other things. When two of the friends go home for the night, the remaining one watches TV, dances, and unpacks their face in front of a giant mirror.

The characters find contentment in each other’s company, conversing in the placid, eerie rhythms of a sitcom in which conflict never arises. Unease is exported to the set, a one-room apartment where a bed continuously squirms and everything hums and creaks as if about to rattle to life.

Sorcerer is a play about the pleasures of being with others and of being alone. Friendship prepares one to enjoy solitude, or to tear apart one’s face in peace.

Ed Atkins’s most recent exhibition, Get Life / Love’s Work, opened in June 2021 at the New Museum in New York, and a new book, Drawings for Children, was published by König in July. Steven Zultanski’s books include Relief and Bribery (published in Danish as Bestikkelse). They both live in Copenhagen.

Billetter til forestillingen kan købes her

Previous articleNy forestilling på Teater V sætter krop og ord på kønsdebatten
Next articleHolstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater præsenterer The Danish Girl