Stephen King-teater åbner Teater Republiques nye scene

MISERY, Lise Baastrup, Teater Republique
FOTO: Lise Baastrup i rollen som Annie Wilkes ©Natascha Thiara Rydvald

Det psykologiske og smertelige teaterstykke MISERY bliver den første af sin slags på Teater Republiques nye scene, Revolver. Den nye scene holder til, hvor Lille Scene tidligere lå, og det bliver altså Revolvers version af MISERY, der skal åbne ballet.

Stykket er baseret på Stephen Kings bog af samme navn. Fortællingen handler om forfatteren Paul Sheldon, der vågner fortumlet og smerteplaget op i den fremmede kvinde Annie Wilkes’ hjem efter et biluheld. Snart opdager han dog, at hun er hans største fan og holder ham i fangenskab.

Vi skruer godt op for gysereffekterne og vil have publikum ud på kanten af stolene. Men det er også vigtigt for mig, at vi forsøger at forstå den mentalt forstyrrede Annie bedre og kommer ud i alle hendes psykologiske afkroge. For hvem ved – måske vi alle faktisk kan genkende os selv en smule i hende?

Det fortæller instruktør Sargun Oshana om det nervepirrende teaterstykke. Annie Wilkes spilles af Lise Baastrup, mens Paul Sheldon spilles af Mads M. Nielsen.

– Optaget af det foruroligende 

Revolver får sin helt egen kunstneriske profil. Det fortæller chefdramaturg og Revolverkurator, Rikke Hedeager:

Revolver er dybt optaget af det foruroligende ved at være menneske. Vi på, at smerten, glæden, fortvivlelsen og ekstasen bedst forstås, hvis vi stirrer den lige ind i øjnene. Derfor er MISERY valgt som åbningsforestilling, fordi den på bedste måde viser, hvor let det er at fare vild, og hvor mange måder, der er at opfatte verden på”.

MISERY har premiere d. 13. september og spiller indtil d. 24. oktober.

Previous articlePretty Woman: The Musical får tæv af anmelderne
Next articleFantastiske Madame Butterfly i Göteborgs Opera