Søren Le Schmidt - FOTO: Emilia Staugaard
Søren Le Schmidt - FOTO: Emilia Staugaard

Når PRETTY WOMAN – THE MUSICAL får danmarkspremiere i efteråret 2022, er det den danske modekomet og stjernedesigner Søren Le Schmidt, der skal kreere og fortolke alle kostumerne. Det indebærer Edwards imponerende jakkesæt og Vivians ikoniske røde gallakjole. Det har Lion Musicals netop offentliggjort.

Søren Le Schmidt er et uundgåeligt navn på den danske modescene og den røde løber, hvor han med sine originale og iøjnefaldende kreationer har klædt blandt andre K. H. Kronprinsesse Mary, Trine Dyrholm, Thomas Vinterberg og Sarah Grünewald på til både royale festligheder, prestigefyldte events og internationale awardshows.

Som skræddersyet til opgaven

Søren Le Schmidt er anerkendt for sine skræddersyede kjoler og jakkesæt samt er han altid er garant for et storslået show med loyal deltagelse under Copenhagen Fashion Week. Det er dog første gang han begiver sig ud i en udfordrende opgave som kostumedesign til en musical. Men det er bestemt ikke en tilfældighed, at det netop er musicalopsætningen af PRETTY WOMAN, der har fanget den populære designers opmærksomhed. Han glæder sig til opgaven:

“Jeg glæder mig enormt meget til hele projektet. At dykke ned i slut 80’er / start 90’er-moden og lege med de forskellige stilarter, synes jeg er vildt inspirerende. I filmen Pretty Woman er der så mange ikoniske outfits, som jeg virkelig glæder mig til at give et Søren le Schmidt-touch og samtidig opdatere til en 2022-version. Desuden er hele elementet med at designe outfits til både overklassen og underklassen og så mange forskellige miljøer, hvor kontraster i den grad mødes og krydses, vildt interessant at arbejde med, og jeg ser meget frem til at give mit take på det.” Fortæller Søren Le Schmidt

Kreationerne til forestillingen omfatter både imponerende scene-kostumer, Vivians ikoniske røde jakke og operakjole fra filmen og koret, danserne og resten af de mange medvirkendes bjergtagende kostumer.

Forestillingens kreative producent Thomas Langkjær fortæller om valget af Søren Le Schmidt:

Det er et fantastisk scoop, at Søren Le Schmidt har påtaget sig at skabe de ikoniske kostumer. Vi vil ramme en nostalgisk, romantisk og storslået stemning med denne forestilling og med sine elegante, tidsløse og imponerende kreationer vil Søren i dén grad sætte scenen for den ikoniske Hollywood-fortælling vi udfolder på scenen. Der venter publikum en WOW-oplevelse af de helt store med de kostumer, som han har skabt specielt til PRETTY WOMAN – THE MUSICAL.”

Danmarks svar på Julia Roberts og Richard Gere

Søren Le Schmidts kreationer skal især bæres af de musicalkompetente skuespillere Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Tomas Ambt Kofod, der træder i Julia Roberts’ og Richard Geres fodspor og på scenen forvandles til det umage par, Vivian og Edward.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014 og har siden medvirket i store musicals som Disneys Aladdin – The Musical, Sanne Salomonsen i Sanne og netop nu som Susan Himmelblå i Midt om natten. Ved siden af musicalrollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Gulddreng og Aqua.

Som den kyniske mangemilliardær Edward Lester er det lykkedes Lion Musicals at sikre sig en af Danmarks førende musicalstjerner, Tomas Ambt Kofod, der i løbet af de sidste 20 år har spillet en lang række større musicalroller b.la. på Det Ny Teater.

Om PRETTY WOMAN – THE MUSICAL

PRETTY WOMAN – THE MUSICAL er baseret på den moderne filmklassiker Pretty Woman fra 1990 med Julia Roberts og Richard Gere i hovedrollerne. Det romantiske Hollywood-eventyr om den hårdkogte gadeprostituerede Vivian og den kyniske forretningsmand Edward, der forelsker sig hovedkulds i hinanden, blev en enorm succes, der kort sagt bjergtog millioner af biografgængere over hele verden. Den omsatte for 463 mio. dollars på verdensplan og har fortsat rekorden som den bedst indtjenende romantiske komedie i filmhistorien. Siden biografpremieren for 31 år siden er filmen blevet folkeeje, globalt kulturfænomen og genudsendes igen og igen på tv, ligesom en lang række af filmens replikker og scener har opnået noget nær udødelighedsstatus.

PRETTY WOMAN – THE MUSICAL havde premiere på Nederlander Theatre på Broadway i 2018, hvor den fik flotte anmeldelser og gik for fulde huse indtil Corona lukkede Broadway ned. Nu er den overført til West End i London, hvor den går sin sejrsgang. Musicalens manuskript er skabt af de to ophavsmænd til filmen, filminstruktør Garry Marshall og manuskriptforfatter J.F. Lawton.

Forestillingen er skabt med helt nye sange af 80’ernes og 90’ernes allerstørste internationale superstjerne: Bryan Adams. Manden, der har solgt tæt på 60 mio. album og har lavet verdenshits som Summer of 69HeavenRun to YouPlease Forgive Me, Have You Ever Really Loved A Woman samt mange flere. Sangene til musicalen har Bryan Adams lavet sammen med partneren Jim Vallance, som han siden sit gennembrud i 70’erne har haft et løbende samarbejde med.

Den danske opsætning af PRETTY WOMAN – THE MUSICAL produceres af Lion Entertainment i samarbejde med Live Nation. Forestillingen har danmarkspremiere i Tivolis glassal den 14. september 2022 og kan derefter opleves i Randers, Viborg, Aalborg, Odense, Vejle, Esbjerg, Holstebro og Aarhus.