Stjerner bukker for tom sal

Foto: Emilia Therese

Det var den usædvanlige premiere da Thure Lindhardts instruktørdebut FRK. JULIE blev vist på Bellevue Teatret den 17. februar. Den stjernebesatte forestilling, med blandt andre Sonja Richter og skuespilledebutant og balletdanser Alban Lendorfs, blev nemlig fremført for tomme sæder.

En tom sal

Der var hverken publikum, rød løber eller anmeldere. På sæderne sad kun få medarbejdere, men teatret holdt alligevel fast i premieren.

”Det er meget specielt at have premiere nu. Markante navne på plakaten og intet publikum. Men i øjeblikket kan vi ikke gå ud fra andet, end at der bliver åbnet for kulturlivet 1. marts. Så vi arbejder for at blive klar til det, selvom vi tvivler på, at det bliver aktuelt. Det er et åbenlyst dilemma”, fortæller teaterdirektør Pia Jette Hansen.

To debuter på én premiere

Premieren på FRK. JULIE bød på to debuter: Thure Lindhardt, som er en af Danmarks mest kendte skuespillere fra film, tv og teater, stod for første gang foran scenen og instruerede.

Og kongelig solodanser Alban Lendorf fik samtidig sin skuespillerdebut oven på en international karriere som solodanser for både Det Kongelige Teater og for American Ballet Theatre i New York. På scenen stod han sammen skuespillerkollegaerne Sonja Richter og Sara Hjort Ditlevsen og musiker Andreas Bernitt.

Turné i hele landet

Skuespillerne skal på turné med FRK. JULIE og spille 25 forestillinger over hele landet fra Morsø til Bornholm i 2022. 

Læs mere om Frk. Julie her

 

Previous articleOplev ungdomsforestillingen OMG online – helt gratis
Next articleNyt samarbejde på tværs af dans og kunst