Stor støtte og opbakning til Den Jyske Opera

Fête galante. Foto: Anders Bach / Den Jyske Opera.

Der er stor interesse fra dansk fonds- og erhvervsliv om at støtte op om Den Danske Serie og nærmere bestemt Den Jyske Operas forestilling Fête galante. Operaen kommer på danmarksturné fra den 4. februar til den 12. marts 2021.

Med Den Danske Serie er det operachef Philipp Kochheims vision at bidrage til det kulturbærende arbejde i at opføre flere danske operaer og dermed udbrede og hylde rigdommen i dansk kulturarv og musiktradition.

”Med Den Danske Serie sigter vi mod at udfolde og fejre rigdommen i dansk kultur og gøre det muligt at udvide forståelsen af danskernes egen nationale arv. Samfundet og civilisationen bør fortsat udvikle sig. Derfor er det vigtigt at grave i fortiden for at forstå, hvor vi kommer fra og for at forbinde os med vores kulturarv,” udtaler operachef Philipp Kochheim.

Operaer i Den Danske Serie

Med Den Danske Serie har Den Jyske Opera igennem tre sæsoner genopdaget nogle af de mere sjældne danske operaskatte. Den Danske Serie åbnede med August Ennas Kleopatra, der i foråret 2019 kunne opleves over hele landet. I august 2019 opførtes Skandinavienspremieren på Paul August von Klenaus Michael Kohlhaas i Musikhuset Aarhus.

Fête galante er den 3. opera i Den Danske Serie. I august 2021 kan publikum opleve endnu en opera i Den Danske Serie, når den danske komponist Karsten Fundals Inkognito Royal har verdenspremiere i Musikhuset Aarhus den 14. august 2021. Her undersøges et af dansk histories ukendte kapitler i mysteriet om danske Kong Frederik d. 8.s død i Hamborg i 2012. Philipp Kochheim er idémanden bag forestillingen og har arbejdet med mysteriet om Kong Frederik d. 8.s død mere eller mindre siden, han tiltrådte som operachef på Den Jyske Opera i 2017.

Den Danske Serie støttes af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Store danske scenekunstnavne bag Fête galante

Bag Fête galante står et ungt kreativt team og nogle af dansk scenekunsts helt store navne. Operaen instrueres af ny teaterdirektør på Odense Teater Jacob Schjødt, der her har sit første engagement på Den Jyske Opera. Han arbejder bl.a. sammen med scenograf og kostumedesigner Astrid Lynge Ottosen og dirigent Christian Øland.

Operaen Fête galante støttes af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Knud Højgaards Fond, Poul og Sylvia Schierbecks Legat, Sonning-Fonden, Toyota-Fonden, Aage og Ulla Filtenborgs Fond af 8. november.

A.P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter til teknisk og musikalsk udstyr.

Den Jyske Operas Fête galante kommer på danmarksturné fra den 4. februar til den 12. marts 2021.

Læs mere om operaen og køb billet her.

Previous articlePernille Rosendahl står i spidsen for ny dansekoncert
Next articleStig Rossen juler igen i 2021