Store musicals, ungdomskult og børneklassikere i Musikhuset Aarhus’ sæsonprogram

Musikhuset Aarhus
Musikhuset Aarhus © Pressefoto

Musikhuset Aarhus beskriver sig selv som “et musikalsk kraftcenter”, men der er meget andet end musik på programmet i den kommende sæson. Både børneklassikere, danseforestillinger og teaterstykker kommer forbi husets scener, hvor der trods alt bliver plads til både musik og sang i flere store musicalproduktioner.

Ungdomskult og børneklassikere

Flere af Musikhusets sale fyldes af både ny og gamle børneklassikere i den kommende sæson. Til oktober danner Lille Sal rammerne for Antoine de Saint-Exupérys tidløse klassiker, Den lille prins. Teater Next står for opsætningen af eventyret om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende.

Til februar 2020 kommer Folketeatret på besøg i Store Sal med deres opsætning af Skatteøen. Sebastian har skabt musikken til forestillingen, som tidligere har spillet i Musikhuset i 2010 og 2015. Denne gang er det dog med et nyt cast med bl.a. Szhirley og Kasper Leisner i bærende roller. Senere samme måned indtager Sigurd Barrett Rytmisk Sal med hans teaterkoncert Sigurds Danmarkshistorie. Forestillingen er skabt på baggrund af Sigurds bestseller Sigurd fortæller Danmarkshistorie, og en lille forsmag på forestillingen kan ses her.

I oktober 2019 tager Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen en pause fra Det Kongelige Teater og rykker forestillingen Adressaten ubekendt til Rytmisk Sal. Forestillingen er en dramatisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden.

Senere på efteråret, i november, danner Rytmisk Sal rammen om en moderne ungdomsklassiker. Aveny-T gæster Musikhuset med deres spritnye teateropsætning af tredje sæson i den norske ungdoms kult-serie Skam 3. Ligesom i tv-serien følger forestillingen Isak og Even og deres møde med den første store kærlighed.

Juleballet og eventyrdans

Er man mere til yndefulde bevægelser og klassiske toner, er der også oplevelser at finde i programmet. Både Store Sal og Rytmisk Sal lægger nemlig gulv til en række danseforestillinger af forskellig art.

Allerede til september rykker Black Box Theatre Company ind i Rytmisk Sal med forestillingen No Sex – en verden af køn, og det samme gør de i oktober, når de opsætter forestillingen A Space in the Dark. Sidstnævnte indeholder bl.a. seks sange af afdøde David Bowie tilsat helt nyskrevet musik.

Mellem jul og nytår står Aarhus Symfoniorkester for fortolkningen af Tjajkovskijs klassiske musik, når Nøddeknækkeren kommer dansende ind i Store Sal. Ifølge Musikhuset sker det i den helt klassiske udgave, og man kommer derfor både til at kunne opleve dansende snefnug, valsende blomster, frække mus, tårnhøje juletræer, iskolde snedronninger, varmblodede sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere og meget mere.

I januar 2020 fremfører Dansk Danseteater hele to klassiske eventyr i samme forestilling. H.C. Andersens Nattergalen og Oscar Wildes Rosen fremføres i to nye koreografier til musik af duoen Den Sorte Skole.

De store musicals fylder Store Sal

Det er dog bestemt ikke fordi musikken er blevet lagt på hylden i Musikhusets program for sæson 19/20. Der kommer nemlig en perlerække af store musicals forbi husets Store Sal.

Allerede til september svinger Fredericia Teaters Tarzan bogstaveligt talt forbi. Opsætningen tager udgangspunkt i Disney-klassikeren og besøger udelukkende Aarhus og København i denne omgang. En anden moderne klassiker lægger også vejen forbi Aarhus i løbet af efteråret 2019, når den Tony-vindende musical The Book of Mormon spiller. Fortællingen om de mormonske missionærer er flere gange blevet kaldt “århundredets bedste musical” og har hittet i bl.a. London og New York. Forestillingen spiller i sin originale version på engelsk.

Et par måske kommende musical-klassikere indtager også Musikhuset det næste års tid. Til december kommer fortællingen om hele Danmarks Rockmama, Sanne Salomonsen, til Store Sal. I Sanne – The Musical spiller tre sangerinder Sanne i tre forskellige perioder af hendes liv og karriere. Der er derfor næsten garanteret store mængder nostalgi og sing-along.

Susanne Bier hittede i 2012 med den romantiske komedie Den skaldede frisør, om damefrisøren Ida der efter endt kemobehandling finder sin mand i seng med en anden. Til datterens bryllup i Italien støder hun tilfældigvis på forretningsmanden Phillip, som med det samme bliver vild med hende. Nu bliver historien så til musicalen Den skaldede frisør – The Musical, der kommer til Aarhus i april 2020. Aarhus-favoritten Thomas Helmig står for musikken til forestillingen.

Find det samlede program for sæson 19/20 i Musikhuset Aarhus lige her. Billetter til forestillingen kan købes på Musikhusets hjemmeside.

Previous articleHør historien om Grønlands første flygtning på Husets Teater
Next articleMagi, surrealisme og forfald på Aarhus Teater sæson 19/20