STORMEN bliver en del af HamletScenens Shakespeare Festival

Stormen - Glad Teater
STORMEN, Glad Teater, Foto: Søren Meisner

Som så mange andre forestillinger i denne tid, har danseforestillingen STORMEN fået ny premieredato på grund af COVID-19 nedlukningen. Premieren er blevet rykket til den 17. august 2021. Premieren skulle oprindeligt have fundet sted den 24. februar. Dog medfører udskydningen ikke kun dårlige nyheder, da den også bringer nye muligheder for forestillingen. Nu bliver STORMEN nemlig en del af HamletScenens årlige Shakespeare Festival på Kronborg.

Et kunstnerisk og politisk samarbejde

Danseforestillingen præsenteres af Glad Teater i samarbejde med Shakespeare-teatret HamletScenen. Co-produktionen af STORMEN skal blive starten på et længerevarende kunstnerisk og politisk samarbejde mellem de to teatre. Samarbejdet skaber nogle helt særlige muligheder for forestillingen og Glad Teater.

”At STORMEN nu er blevet en del af HamletScenens Shakespeare Festival giver først og fremmest en mulighed for at nå ud til et andet publikum. HamletScenen har over tid opbygget et trofast publikum og en stor international bevågenhed, hvilket er en stor fordel og en foræring, både for forestillingen og for Glad Teater, at blive en del af, og vi er virkelig glade for, at det kunne lykkes. Der er også altid en særlig stemning omkring det at være på en festival, en samlende energi om at være fælles – det trænger vi til efter så lang tid adskilt,” siger Lars Werner Thomsen, kunstnerisk leder af Glad Teater.

Både Glad Teater og HamletScenen ønsker at udvikle fremtidens teater med den inkluderende scenekunst, der skal have en ligeværdig placering i det scenekunstneriske landskab.

”Jeg nyder det samarbejde og de samtaler, vi har haft med HamletScenen omkring det kunstneriske aspekt i forhold til vores fælles vision. Det har været enormt givende at have dialogen om, hvordan den mangfoldige og inkluderende scenekunst kan være med til at løfte forståelsen af, hvad scenekunst kan og skal. Vi har en fælles vision om ikke kun at skabe scenekunst af høj kunstnerisk kvalitet, for det er i høj grad med et kunstnerisk sigte, samarbejdet er indgået, men vi vil også råbe op rent politisk, så den inkluderende scenekunst får mere plads og større råderum – med de kunstneriske produktioner som garant,” udtaler Lars Werner Thomsen, kunstnerisk leder af Glad Teater.

Drømme, skæbner og stormvejr

STORMEN er en fysisk forestilling om drømme, skæbner og stormvejr. Forestillingen skal huske os på, at selv der, hvor det ser allerværst ud, kan vi tage skæbnen i egen hånd og komme hjem, siger Glad Teater i en pressemeddelelse.

Det er erfarne Antonio Quiles, der står for koreografien af danseforestillingen. Han har mange års erfaring som både koreograf og danser indenfor contemporary dance og inkluderende scenekunst. Quiles har erfaring fra Europa, Asien samt Syd- og Nordamerika. Som underviser og koreograf hos det spanske internationalt anerkendte dansekompagni Danza Mobile, har han stor kendskab til og kunnen med undervisning og udvikling af forestillinger med dansere med funktionsnedsættelser.

Køb billetter på Glad Teaters hjemmeside her.

Køb billetter på HamletScenens hjemmeside her.

Læs mere om HamletScenens Shakespeare Festival her.

Previous articleOdin Teatret har første teaterlederskifte i over 50 år
Next articleILT Festival holder fast trods uvist forår