Succesfuld romanklassiker får danmarkspremiere i Odense

Den Store Gatsby © Odense Teater

I det nye sæsonkatalog 2019/2020 løfter Odense Teater sløret for danmarkspremieren på Den Store Gatsby d. 11. september. Med denne forestilling bringer teatret et af litteraturens største kærlighedsdramaer ind i et nyt århundrede, og præsenterer en fængslende mareridtsfortælling om bagsiden af den amerikanske drøm.

Den Store Gatsby foregår i de brølende 1920’erne. Midt i New York City boomer det af dollars, dekadence og store drømme. Den forsigtige Nick flytter fra Midtvesten til Østkysten for at blive børsmøgler og få en bid af New York opsving. Her møder han den gådefulde gentleman, Jay Gatsby, der inviterer ham til glamourøse fester i sit pompøse palæ. Gatsbys eneste mål er at blive rig, så han kan genvinde sin tabte kærlighed, sydstatsskønheden Daisy, der er gift med den brutale skørtejæger Tom Buchanan. Med Nicks hjælp genopstår romancen mellem Daisy og Gatsby med bedst som kærligheden synes at overvinde alt, bliver de ramt af en skæbnesvanger tragedie.

Romanklassikeren fra 1925 er skrevet af den velkendte forfatter F. Scott Fitzgerald, og har siden 1920’erne haft kæmpe succes indenfor litteratur, teater, opera, ballet, radio og film.

Forestillingen bliver med Nicolei Faber i spidsen, der tidligere har iscenesat Riget på Det Kongelige Teater i 2018, Direktøren for det hele på Odense Teater i 2018, og bl.a. vundet en Reumert-pris for sin første iscenesættelse: Beton på Aalborg Teater i 2014.

Den Store Gatsby har premiere d. 11. september. Mere information kan findes her.

Information vedrørende billetkøb offentliggøres senere.

Previous articleSigurd lærer børn om Græsk mytologi
Next articleCoryDONG er på rundtur i Danmark