Lyset over Skagen © Gorm Branderup

Den 1. august 2019 får nyopsætningen af den populære musical Lyset over Skagen premiere i Arena Nord, Frederikshavn. Med et nyt cast og spændende tiltag tager den kulturhistoriske musical om de danske skagensmalere på danmarksturné over sensommeren.

I Lyset over Skagen befinder vi os på ”toppen af Danmark”, omkring det forrige århundredeskifte, hvor ægteparret Marie og P.S Krøyer, samt en række andre markante malere spiller en central rolle i det skandinaviske kunstnerliv. Det stærke lys og den storslåede natur bjergtog kunstnerne, som derfor søgte til Skagen for at forevige deres oplevelse og fascination i deres malerier. I musicalen lever Marie og P.S Krøyer et uharmonisk kunstnerliv, der sprænges i stykker, da den svenske komponist Hugo Alven melder sin ankomst. Udover det fængende trekantsdrama får vi med fortættede scener, og romantiske ballader indsigt i en vigtig del af Danmarks kunst – og kulturhistorie.

I hovedrollen ses Silke Biranell og Thomas Ambt Kofod som henholdsvis Marie Krøyer og P.S. Krøyer, mens Anna Ancher og Michael Anker bliver spillet af Nicoline Siff Møller og Jesper Lundgaard. Joachim Knop indtager rollen som den svenske komponist Hugo Alven, og Anders Teigen spiller rollen som Holger Drachmann. Derudover indtager komiker og skuespiller Anders Bircow rollen som fiskeskipper og italiensk kok.

Den hædrede instruktør Daniel Bohr, som også stod bag opsætningen af musicalen i 2007, glæder sig til at lave musicalen anno 2019: ”Det er med stor fornøjelse, at vi igen får lov til at formidle den på én gang dramatiske, harmoniske og historiske fortælling om de danske skagensmalere på musicalscenen. Jeg glæder mig meget til at forvandle en svunden tid på ny sammen med et dygtigt hold bag scenen og imponerende skuespillere på scenen.

Lyset over Skagen spiller i perioden 1. august til 19. oktober 2019. Læs mere information, samt bestil billetter her.

Tidligere artikelKomisk cancer-monolog får Danmarkspremiere på Svalegangen
Næste artikelMidt om natten tager på Danmarksturné i ny version