Sydfynsk Danseteater: Ti år og næsten voksen?

Hvis jeg bliver voksen - sART Danseteater: Foto: Ard Jongsma
Hvis jeg bliver voksen - sART Danseteater: Foto: Ard Jongsma

Det sydfynske sART danseteater fejrer ti års jubilæum med forestillingen ‘Hvis jeg bliver VOKSEN’, der har premiere lige efter efterårsferien.

‘Hvis jeg bliver VOKSEN’ er en forestilling til alle dem, der er voksne. Til dem, der vil være det. Til dem, der tror, at de er det. Og til dem, der aldrig bliver det. Forestillingen har premiere på BaggårdTeatret i Svendborg lørdag den 30. oktober og spiller til og med den 6. november. Herefter spiller forestillingen på TeamTeatret i Herning og på Randers Teater.

“Skal det bare være kedeligt at være voksen?”

For hvorfor er vores syn på voksne ofte, at de er så gabende kedelige? Åd ungdommen simpelthen alle glæderne og efterlod tømmermændene og ansvaret til de voksne? Er det virkelig sådan, at 20’erne er liderlige, 30’erne ambitiøse, og så kan 40’erne, 50’erne og 60’erne ellers bare få lov at være de voksne og ansvarlige år? Det er de fordomme, sART Danseteater prikker til i en forestilling, hvor danserne Amalie Drud Abildgaard, Camilla Stage, Jan Vesala og Kasper Buus lægger krop til håb, drømme og voksenkriser.

Idéen til et danseteater skabt i sydfynsk børnehavne

sART danseteater begyndte, da koreograf og kunstnerisk leder Sofie Christiansen i 2011 mødte producent Anneline Köhler Juul i den børnehave, hvor de begge var forældre.

“Vi undrede os over, at der slet ikke var et danseteater på Fyn eller i Sønderjylland, til trods for at dansen buldrede frem på højskolerne i området,” fortæller Sofie.

Siden har de været garant for, at der er blevet danset både på mange kendte men også overraskende steder på Sydfyn og over hele landet.

Det danseglade sydfyn skaber kulturliv

sART har lavet såvel borgerforestillinger med lokale amatøraktører som professionelle turnerende forestillinger. Og det har resulteret i en regn af anmelderstjerner, reumertnomineringer, turne og udtagelse til festivaler i ind- og udland. Sammenlagt har danseteatret gennem de ti år trukket over 4,8 mio. nationale kulturmidler til Sydfyn: På den måde har sART på sin egen måde været med til at fremme decentraliseringen af kulturlivet og bidraget betydeligt til det kulturelle miljø i området, som også er en vigtig del af den regionale indsats for at trække flere tilflyttere til.

Forestillingen ‘Hvis jeg bliver VOKSEN’ har premiere på BaggårdTeatret lørdag d. 30. oktober. Du kan købe billetter her.

Previous articleMinifestival for eksperimenterende scenekunst flytter ind på Husets Teater
Next articleFor første gang i Danmark: Syng med Stig Rossen og hele Atlantis-castet til “syng med”-forestilling