Syng med på ægte radioklassikere med Så længe mit hjerte slår

Så længe mit hjerte slår
Genoplev ægte radioklassikere fra Giro 413 i Så længe mit hjerte slår. Foto: Gudmund Thai.

Rør ved mig, Rigtige venner, To lys på et bord, Glemmer du, Lille Sommerfugl, Skibet skal sejle i nat, Gem et lille smil til det bli’r gråvejr, Se Venedig og dø.

Nu kan publikum tage en tur ned af memory lane og genopleve mange af de kendte sange, som blev spillet i radioen, når Folketeatret præsenterer Så længe mit hjerte slår – en musikalsk hyldest til Giro 413. Musicalen har københavnerpremiere på Folketeatret den 16. januar 2020, men allerede fra den 23. oktober kan musicalen opleves, når den tager på Danmarksturné. Det er en musikalsk kærlighedserklæring til den danske sangskat, som har været lydtapet på tværs af generationer og samfundslag.

Så længe mit hjerte slår er en kærlighedshistorie om en moden sygeplejerske, som bor sammen med sin alenemor og først kan flytte hjemmefra, da moren dør. Sygeplejersken forelsker sig i en overlæge, som er gift. Alligevel lover han hende guld og grønne skove, indtil hun er gravid, og han beslutter sig for at vende tilbage til sin kone. I stedet for at gå i spåner lærer hun at stå på egne ben og opdager, at hun ikke er alene. Tværtimod er hun omgivet af mennesker, der også søger kærlighed og fællesskab.

Giro 413-musicalen blev Reumertnomineret i 2018 som bedste musikforestilling, og Folketeatret har nu sammensat et hold musikalske skuespillere, som glæder sig til at dele ud af kærligheden og det fællesskab, som musikken giver.

Holdet på og bag scenen

På scenen ses Marie Mondrup i den bærende rolle som Anne, der vikles ind i kærligheden på godt og ondt til tonerne af Giro 413’s mest kendte sange. Marie Mondrup er uddannet på Det Danske Musicalakademi og på Skuespillerskolen ved Odense Teater. Sonja Oppenhagen spiller rollen som Annes mor, der har høje forventninger til sin fremtidige svigersøn.

Publikum kan desuden glæde sig til at opleve Tom Jensen, Jesper Riefensthal, Rasmus Fruergaard, Morten Christensen, Troels Il Munk, Søren Birch Plum og Marie Nørgaard, mens den prisvindende instruktør Heinrich Christensen har instrueret musicalen. Helle Damgård har stået for scenografien, Rebekka Lund har koreograferet, og Adi Zukanovic har komponeret musikken.

Det længst kørende radioprogram i Danmark

Radioprogrammet Giro 413 har eksisteret siden 1946 og er dermed det længst kørende radioprogram, som stadig sender søndag efter søndag. Programmet opstod i kølvandet på 2. verdenskrig ud fra et ønske om, at Statsradiofonien (senere DR) skulle bidrage til at hjælpe fattige børn og unge i Danmark. Det startede derfor som et indsamlingsprogram, der samlede penge ind til Red Barnet. Samarbejdet med organisationen fortsatte frem til 1950, hvorefter programmet skiftede titel til Giro 413 efter forslag fra programmets daværende vært Otto Leisner. Det var nemlig gironummeret, som lytterne kunne sende deres bidrag til for at få en hilsen med i radioen.

Generelt har programmet altid haft et trofast publikum, og det har ligget på DR’s Top 10-liste over de mest populære radioprogrammer. Det har i mange år haft mellem 500.000 og en million lyttere næsten hver søndag.

Så længe mit hjerte slår tager på Danmarksturné fra den 23. oktober til den 12. december 2019. Musicalen har københavnerpremiere på Folketeatret den 16. januar 2020 og spiller frem til den 23. februar 2020.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleTeater GRAENSE-LOES jagter lykken i BANG BANG HAPPY MAN
Next articleÅbne Scene præsenterer profil og program for sæson 2020