Tag i teatret inden sommerferien

I et forhold © Catrine Zorn

Der er otte dage tilbage af maj måned, og måske skal en eller flere af dem bruges i teatret. Der er nemlig gode muligheder for at nyde forestillinger, der tages af plakaten, når måneden er omme.

Selvmord og parforhold på Betty Nansen

På Betty Nansen kan Sort Samvittigheds I et forhold ses frem til den 25. maj. I et forhold tager livtag med tekster om parforholdet skrevet af kvindelige danske forfattere og lyrikere de sidste 100 år. Det er alt fra Naja Marie Aidt til Karen Blixen, der bliver vendt af kunstnerkollektivet, og billetter til forestillingen kan købes her.

Frem til 29. maj kan doku-fiktionen 16:29 om Océane, der live-streamer sit selvmord, ses på Betty Nansen. Monologen handler om dødsdrift hos de unge i den fattigste del af Frankrig. Der kan læses mere om forestillingen af Teater Momentum lige her, hvor der også kan købes billetter.

Efter maj er der dog også rig mulighed for at besøge Betty Nansen Teatret, når de blænder op for forestillinger som En skærsommernatsdrøm og Bonnie og Clyde blandt fem andre i sæson 19/20, som der er mere information om her.

Odense Teaters geniale veninde

De populære romaner af Elena Ferrante om venskabet mellem to unge kvinder i efterkrigstidens Italien sættes op som teaterforestillinger af Odense Teater. Første del af fortællingen Min geniale veninde løber frem til 28. maj i Teatersalen/Odeon. Den fortæller historien om veninderne Elena og Lilas venskab som børn gennem Elenas minder. Det er fortællingen om skolegang, kærlighed, tvang og det indviklede forhold mellem barndomsvenner. Billetterne kan købes her.

Hvis maj når at gå uden forestillinger på Odense Teater, byder sæsonen 19/20 på alt fra Den Store Gatsby over The Rocky Horror Show til juleforestillingen Snefald. Der kan læses om sæsonprogrammet lige her.

Ungdomsoprør i Aarhus

På Katapult kan ungdomsoprøret (gen)opleves, når der råbes ”Nok er nok!” af forældregenerationen, der har lagt grund for en kaotisk fremtid. Magelighed, vaner og individualisme får skældud, og det kan nås fra 28.-29. maj i forestillingen Du er den. Læs mere om forestillingen lige her. Billetter købes her.

Previous articleTeaternyheder.dk anbefaler: Gratis sceneoplevelser under åben himmel
Next articleKrig og kærlighed dominerer i Det Kgl. Teaters skuespilprogram for sæson 19/20