Tag med til gratis PRIDE-fest på KGL Xtra

Foto: Camilla Winther

Nu har publikum helt eksklusivt mulighed for at se den anmelderroste forestilling PRIDE – A Performance by Falk Richter. Forestillingen havde premiere onsdag den 3. august kl. 12 og kan streames til og med den 24. augustKgl Xtra.

Med forestillingen PRIDE inviterer Det Kongelige Teater til fejring af retten til at være lige den, man er – og det er helt gratis.

Om forestillingen

PRIDE – A performance by Falk Richter er en tværæstetisk performance med både teater, dans, musik og videokunst skabt af den internationalt anerkendte tyske instruktør og forfatter Falk Richter. PRIDE er en fejring af diversitet og en hyldest til mangfoldigheden. Publikum bliver taget med på en rejse gennem queer-livets verden de sidste 50 år med aktivisme, personlige fortællinger, stigende homofobi, stolthed og skam. PRIDE er baseret på de syv queer-performeres personlige oplevelser med at springe ud og om livet som en del af LGBTIQ+ miljøet. Syv queer performere fra fem forskellige lande deler deres personlige historier om stolthed og skam.

Instruktør Falk Richter siger om forestillingen:

“Det er en meget personlig forestilling, hvor de medvirkende og jeg deler vores historier, vores frygt, drømme og fortæller om nogle af vores traumatiske oplevelser med at springe ud, eller blive mobbet eller overfaldet. Men også anerkender, hvor langt vi er nået som gruppe og individer på trods af alle vanskeligheder og al diskrimination.”

KGL Xtra

Kgl Xtra er Det Kongelige Teaters online univers, hvor publikummer fra hele landet kan streame forestillinger, se bag-om videoer, læse artikler og lære hvordan man laver sine egne kostumer. Som alt andet indehold på Xtra er PRIDE gratis.

Forestillingen havde premiere første gang på Skuespilhusets Store Scene i forbindelse med Københavns værtskab for WorldPriden, Copenhagen 2021. Forestillingen er på engelsk med engelske undertekster og anbefales fra 15 år.

PRIDE – A performance by Falk Richter kan ses gratis på Kgl Xtra fra onsdag den 3. august kl. 12 til og med onsdag den 24. august.

Stream forestillingen og læs mere her.

Previous articleFolketeatret fejrer Holberg og 300-året for dansk teater med DEN POETISKE RAPTUS
Next articleTeater Grob offentliggør sit nye navn