Tag på en koreografisk rejse gennem live-dokumentation af dans og performance

LIVING DOCUMENTS I-V
LIVING DOCUMENTS I-V kan opleves helt gratis på Warehouse 9 fra den 6.-8. september. Foto: Romberg/Baio/Sakurai

Denne weekend fra den 6. – 8 september kan man lade sig føre gennem en række dokumentariske metoder, når de fem koreografiske installationer LIVING DOCUMENTS I-V har danmarkspremiere på Warehouse9.

LIVING DOCUMENTS I-V havde tidligere på året urpremiere i Stockholm i Sverige på MTD, men nu er værket altså kommet til Danmark. Her er det Dansehallerne, som i et samarbejde med Warehouse9 kan præsentere dette koreografiske værk, der iscenesætter det paradoksale i at dokumentere performance, som er skabt til at være et live øjeblik.

LIVING DOCUMENTS I-V tager udgangspunkt i nødvendigheden af at dokumentere kunst og undersøger både det mærkelige, meningsfulde og paradoksale ved at dokumentere dans og performance. I iscenesættelsen er der fokus på at dokumentere metoder og tilbagevendende temaer fremfor kunstneren og kunsten som produkt. Iscenesættelsen er bygget op som en serie af loops med levende dokumentationsmedier.

Værket består af fem koreografiske installationer, som gentages igen og igen i et loop, der strækker sig over tre timer. Installationerne er placeret både udendørs og indendørs på Warehouse9. Publikum kan frit bevæge sig rundt mellem de forskellige installationer. Hver installation varer ca. et kvarter, men kan opleves hele aftenen, da de alle kører i dette gentagende loop. Idet fremhæves performance liveness og forskellighed, da hvert loop påvirkes af forskellighederne i momenterne mellem performerne og tilskuerne.

Fem koreografiske installationer og kunstnere

Anna Öberg arbejder i den ene af værkets installationer med fortolkning af materialer og deres beskaffenhed. Her kan man opleve et fokus på rummet og dets løgne og halvsande realiteter. Anna Öberg er uddannet fra universitetet for dans og cirkus i Stockholm og har også en kandidatgrad i koreografi fra Stockholms Kunsthøjskole.

Charlotta Ruth giver et billede på det, som sker nu, og blander det med det, som allerede er sket. Idet arbejder hun med at bevise aktivitet ved hjælp af vidner og blå tape. Charlotta Ruth har som kunstnerisk forsker arbejdet på Kunstakademiet Wien, Uniarts, Stockholm. Hendes arbejde er blevet præsenteret hos bl.a. Tanzquartier & Brut Vienna, MDT & på Dansens Hus i Stockholm samt i Danmark, Estland, Rusland, Norge og Frankrig. 

I Dominik Grünbühels værk fordobles kroppen og genforhandles virkeligheden til en musikvideo. Grünbühels arbejde er blevet vist i bl.a. Sverige, Estland, Ungarn, Kroatien og Israel. Hans arbejde og kunst er defineret af en ambition om at ville skabe og udvikle alt selv.

I hvad der kan karakteriseres som en teatralsk fremtidsprisme, fusionerer den finske koreograf og performer Jenni-Elina von Bagh rekvisitter, anatomi og livsarkiver. Bagh har en MFA i koreografi fra Theatre Academy i Helsinki. Hun arbejder med at komponere krop, tekst og stemme sammen i sine værker.

I PETERs installation inviteres man ind ind på et (markeds)sted med aktiviteter. Her vil et mindesmærke nulstille alle ens investeringer. Peter Mills er både danser, performer, koreograf, kunstner, aktivist, forsker, lærer og mentor. Han har en MFA i koreografi fra University College of Dance & Circus Stockholm. 

LIVING DOCUMENTS I-V er gratis og kræver ingen billet.

Læs mere om værket og dets fem koreografiske installationer her.

Previous articleOplev identitetskrise og frygten for det ukendte i Habibi på Fair Play
Next articlePremiere på tredje afsnit af Teaternyheder på dk4