‘Takt & Tone’s 100 års fødselsdag fejres med cabaret

Takt og tone
FOTO: Allan Høier ©Teatret Optimis

Teatret OPtimis præsenterer ny cabaret-forestilling, der fejrer, at Emma Gads Takt & Tone fylder 100 år i år. Forestillingen skal lære danskerne bogen og mennesket bag at kende.

Begreberne “Emma Gad” og “Takt og Tone” er en del af den danske kultur og noget vi alle kan referere til. Men alligevel er det ret få af os, der ved, hvad der rent faktisk står i bogen, og de fleste ville blive overraskede, hvis de læste den.

I forestillingen er der citater og oplæsninger fra bogen, alvorsord, afsnit om Emma Gad som person samt masser af kendte viser og sange, som skal kommentere på indholdet. Sangene er bl.a. ‘Penge’, ‘Bar’ det var mig’ og ‘Jeg sætter min hat som jeg vil’.

På scenen står skuespiller og visesanger, Allan Høier, som er kulturentreprenør og administrator hos OPtimis, og han har medvirket i en lang række forestillinger for teatret. Forestillingen er instrueret af Bo Skødebjerg, der både har arbejdet som freelance skuespiller, instruktør, tekstforfatter og dramatiker.

Teatret OPtimis har gennem over 25 år turneret med cabaret’er og forestillinger med viser og tekster af bl.a. Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, H.C. Andersen og Poul Henningsen. Takt & Tone kan opleves på hhv. Kulturstationen i Humlebæk (køb billetter her) og Metronomen på Frederiksberg (køb billetter her).

Previous articleDitte Hansen bliver Teaterbilletters nye ambassadør
Next articleOperasanger og balletdanser tildeles Dronning Ingrids Hæderslegat