Tammi Øst modtager Teaterpokalen og slår rekord

FOTO Tammi Øst (tv) som titelrollen i Richard III spiller overfor blandt andre Lucia Vinde Dirchsen i Husets Teaters opførelse af klassikeren © Henrik Ohsten Rasmussen

Tammi Øst er årets modtager af Danmarks ældste teaterpris, Teaterpokalen. Hun får den for sin præstation i RICHARD III, der spillede på Husets Teater i efteråret.

Det er anden gang hun modtager prisen. Første gang var i 1998. Dermed er Tammi Øst den første nogensinde, der har modtaget Teaterpokalen to gange. Af tidligere vindere er Christian Lollike (2016), Nikolaj Hübbe (1990) og Ove Sprogø (1976) og Poul Reicchart (1960). 

Teaterpokalen er blevet uddelt siden 1934 til en teaterperson eller teaterinstitution, der har markeret sig med gode præstationer eller aktiviteter i årets løb. Med prisen følger 50.000 kr., der finansieres af Kulturministeriet. 

Teaterpokalen uddeles sammen med Teaterkatten og Initiativprisen hvert år af Foreningen af Danske Teaterjournalister. Initiativprisen gik i år til teaterdirektør for Aarhus Teaters direktør Trine Holm Thomsen, og instruktør Sargun Oshana modtog instruktørprisen Teaterkatten.

I prisoverrækkelsestalen til Tammi Øst, lød ordene blandt andet: ”Tammi Øst gav los i en præstation, der umiddelbart virkede hæmningsløs, næsten vrængende. Hendes attak var furiøst fra første færd – ordene faldt snart som beskidte øksehug, der måtte inficere de sår, de forvoldte. Snart føg de omtrent sanseligt nydelsesfuldt af munden som maskinpistolsalver.”

Previous articleKøb billetter i forsalg til Eventyrteatrets nye familiemusical
Next articleSe cast fra Hamilton og Tina optræde til Royal Variety Performance