Team Teatret
Line Vejgaard Kjær fra Team Teatrets under indspilningerne til de monologer, som hun læser op i aften, 4. maj. Foto fra Elswhere Film

Team Teatret i Herning har fundet en måde, at markere Danmarks befrielsesdag, idag den 4. maj. Selvom teatret ikke har åben kan man i aften opleve skuespilleren Line Vejgaard Kjær opføre en række nye monologer om frihed, følelser og savn.

Det foregår live klokken 19.55, og kan ses ved at trykke her.

Det er TV MidtVest, der lægger kanal til, når Team Teatret sammen med Den Jyske Sangskole og Ensemble MidtVest går sammen om en halv times stemningsfuldt tv: Fejringen af 75 året for den danske frihed efter 2. Verdenskrig.

Søren Ryge præsenterer fra sin have

Den Jyske Sangskoles planer om et stort arrangement på Tinghus-pladsen i Herning kan ikke lade sig gøre, da  forsamlingsforbuddet stadig håndhæves. Men med denne nye plan kan mange stadig kan nyde musikken, og synge med på sangene.
Haveikonet Søren Ryge skulle have været konferencier på pladsen. Nu bliver han i stedet den, der fra sin egen have præsenterer programmet.

”Det er ærgerligt at vi ikke kan gennemføre markeringen så stort, som vi havde planlagt, men meget lig den besættelsestid vi blev befriet fra for 75 år siden, finder vi i dag nye kanaler til at udvise solidaritet, fællesskab og nærvær”, siger Dorte Bille, der er chefdirigent for MidtVest Pigekor. ”

“Vi gentænker traditionerne for at holde dem i live, og nytænker formerne for at tilpasse os tidens realiteter,” siger Dorte Bille.

Syng med på “I Danmark er jeg født” 

Sangskolen ville have fyldt Tinghuspladsen med 100 sangere. Nu bliver det til 8 sangere, optaget på film, ligesom tre musikere fra Ensemble MidtVest bidrager på afstand.

Der bliver dog fortsat mulighed for den alsang, der var tænkt ind i det oprindelige arrangement, idet sangteksterne vises på en skærm på samme måde som mange efterhånden er blevet vant til gennem Corona-krisens forskellige fællessangsprogrammer.

Mellem sange som Mads Nielsens ”En lærke letted’” og H.C Andersens  ”I Danmark er jeg født”, bidrager Team Teatret, når skuespiller Line Vejgaard Kjær opfører små monologer. Nye tekster som kommenterer på følelser af frihed og savn. Både dengang og nu, og som binder an til programmets sange.

”Vi er meget glade for at kunne bidrage til programmet og til fejringen af 4. maj. Ikke blot som en vigtig historisk markering, men også som et udtryk for samarbejde mellem kulturinstitutioner. Jeg er sikker på at programmet vil være et eksempel på, hvor godt sang, musik og skuespil følges ad. Skuespilleren giver følelserne krop og formidler det indre liv,” siger Team Teatrets leder Dorthe Bébe.

Ved at vise programmet netop den 4. maj kl. 19.55, kommer programmets afslutning også ganske tæt på netop det tidspunkt, hvor danskerne for 75 år siden hørte frihedsbudskabet.

 

Tidligere artikelTeater Momentum’s efterårsprogram: “Vi vågner op til ÅR NUL”
Næste artikelNykøbing F Revy aflyser: Se hvem der optræder i 2021