Team Teatret livestreamer ungdomsforestilling

Team Teatret
Foto: Asmus Kromann Bork

Dramatiker Lin Melkane debuterer med ungdomsforestillingen HEY LIN Team Teatret i Herning. En humoristisk forestilling om alt det svære ved at være ung, søgende og forvirret. Forestillingen livestreames den 6., 7. og 8. april og henvender sig til både unge og voksne.

Et kig ind i et ungt sind

Forestil dig, hvad du kunne opleve, hvis du blot et øjeblik kunne kigge ind i tankerne på et ungt menneske. Hvad ville du se?

Team Teatret giver et indblik i et ungt menneskes sind og stiller skarpt på den identitetssøgen og det tankemylder, som kendetegner ungdomsårene. HEY LIN tematiserer netop denne søgen og det at finde vej i den ubarmhjertige jungle af forvirring og utryghed. Det er her barndommens leg forstummer, og man kan høre de indre stemmer, man slås med, og som er med til at skabe en identitet.

Hey Lin
Foto: Asmus Kromann Bork

En selvbiografisk debut

På scenen møder publikum Lin i to personer. De taler sammen om Lins oplevelser, minder og følelser, og om, hvor svært og vanvittigt det kan være, at være i et ungt, søgende sind.

Det er 26-årige Lin Melkane, der har skrevet forestillingen. Den opmærksomme læser vil have opdaget et sammenfald mellem dramatikerens fornavn og navnet i titlen. Det er ikke tilfældigt.

”Jeg tager næsten altid udgangspunkt i mig selv og mine venner, når jeg skal skrive. Og så er det blevet en stil for mig, at jeg lader stemmerne i hovedet træde ud og blive til karakterer på scenen. På den måde mener jeg, at stemmerne fra hovedet repræsenterer den identitet man har, eller den, man er ved at blive,” siger dramatikeren med henblik på at karaktererne i HEY LIN er unge, der er ved at finde ud af, hvad og hvem de er.

“Jeg blander alvor og tunge emner med humor for at man som publikum kan være i det, og for at vise at det er vigtigt, også at grine. Selv om det kan virke hårdt og håbløst, så er det også noget man kan overkomme. Det er muligt at overleve midt i alt det svære,” siger hun.

Hey Lin
Foto: Asmus Kromann Bork

Ikke længere et skoleprojekt

Oprindeligt blev HEY LIN skrevet som en midtvejsforestilling, mens Lin Melkane gik på dramatikerlinjen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus, men siden har Team Teatret taget forestillingen op igen og bedt Lin Melkane arbejde videre med den. Det har hun gjort i samarbejde med teaterleder og dramaturg Dorthe Bébe.

”Det har været rigtigt rart at arbejde videre med forestillingen. Nu er den ikke længere et skoleprojekt, men et stykke arbejde. Det har betydet, at jeg er gået til opgaven på en anden måde, hvor det bliver et værk, som jeg ved, skal afleveres i andre kreative hænder for at blive det færdige teaterstykke. Jeg er tryg, fordi jeg har arbejdet sammen med instruktør og scenograf før, og det betyder også, at jeg kan distancere mig lidt mere fra det, ” siger Lin Melkane.

Lin Melkane håber at publikum går ud med en følelse af at være mindre alene. Og med et oplæg til at tale sammen om psykisk sygdom, om ensomhed og sorg, men også om at grine.

”Vi laver alle sammen fejl, men vi kan godt have det sjovt, selv om det føles som om alt er lort,” siger hun.

HEY LIN livestreames tre gange:

Tirsdag den 6. april kl. 13.00
Onsdag den 7. april kl. 19.30
Torsdag den 8. april kl. 13.00

Læs mere om HEY LIN og køb billet her

Previous articleTeater V udfordrer seksualundervisningen
Next articleSe filmoptagelsen af operaen LA VOIX HUMAINE