Teater får 1,3 mio. til at sætte fokus på FNs verdensmål

FOTO FNs 17 verdensmål © Pressefoto

Hvordan får man den brede befolkning til at engagere sig i FNs verdensmålene? Det mener Teatret Svalegangen, at scenekunsten kan give et bud på. Et nyt mega event i 2022 skal hjælpe publikum ind i verdensmålene, få dem til at reflektere over målene og involvere sig i dem.

FN har allerede erklæret sig som officiel formidlingspartner på det 4-årige projekt, og en række bidragsydere, videnspartnere og virksomheder har allerede sagt ja til at være med. Dedikerede partnere har investeret hele 1,3 mio. kr. til at realisere den første visning i 2019 med store bidrag fra Regions Midts kulturpulje, fra Europæisk Kulturregion, fra Aarhus Kommunes Kunstråd og NRGi Værdipulje.

Kommunikation og partnerskabsrådgiver i FN, Mette Fjalland, udtaler: ”Hvis verdensmålene skal nås inden deres deadline i 2030 er der brug for at mobilisere hele samfundet, tænke i nye baner, bryde de tværsektorelle grænser og styrke samarbejdet. I den henseende er projektet enestående og spændende, og fortjener at blive prøvet af, og vise hvordan kunsten og kulturen er en vigtig medspiller i kampen for en mere retfærdig og bæredygtig verden!”

Per Smedegaard supplerer: ”Mange ønsker en forskel. Vi handler nu. Og vi handler sammen. Det er UNITED CHANGE! Jeg er stolt over at et mindre teater som os, udover vores normale aktiviteter, kan samle de partnere der skal til for at realisere et tværkunstnerisk event af den kaliber og relevans.”

Lige nu søger Teatret Svalegangen kunstnere fra alle kunstarter, som ønsker at være med i udviklingsprojektet frem mod den første visning i juni 2019. Du kan læse mere om projektet her. 

Previous articleFaye Dunaway skal spille Hollywood-ikon på Broadway
Next articleReumert-vindende børneteater kan nu opleves på arabisk