Foto: Teater Får302

Teater Får302 og Reumertvindende instruktør præsenterer ny højaktuel, politisk og musikalsk montage. Den 28. november får gæstespillet KATALOG OVER KOMMENDE KATASTROFER premiere på Teater Får302. 

Idémager og instruktør Anne Zacho Søgaard har længe været fascineret af Bertolt Brechts dramatik især DET TREDJE RIGES FRYGT OG ELENDIGHED, der handler om hvordan et samfund bliver gennemsyret af moralsk råddenskab og ondskab, når diktaturet skaber et skarpt opdelt “os og dem” og sætter menneskets moralske kompas under pres:

”Selvom vi jo ikke har et diktatur i Danmark, så har vi en stat, som meget bevidst arbejder med udgrænsning af vores medborgere.

Der er for mig at se de seneste år sket et skred i forhold til, hvordan det er blevet helt naturligt at tale ned om ikke-vestlige og etniske minoriteter – både i medierne og i den politiske diskurs.

Et skred, der ikke blot afspejler frygt, men en uhyggelig strukturel diskrimination, der har sneget sig ind sproget og er blevet en del af vores hverdag. Et skred, jeg føler, man ikke længere blot kan lade stå upåtalt hen.

Derfor er det mig magtpåliggende at lave denne forestilling og forsøge at give vores svar på Brechts tekster anno 2020.”

Drengesopraner fra det danske drengekor synger nyskrevet musik  

Med KATALOG OVER KOMMENDE KATASTROFER lader instruktøren og fire markante danske dramatikere sig inspirere af Bertolt Brechts ikoniske scenekatalog: DET TREDJE RIGES FRYGT OG ELENDIGHED for sammen at skrive et nyt katalog anno 2020.

Med helt nyskrevne scener, digte og sange undersøger de i samarbejde med komponisten Matilde Böcher, hvordan handlinger, sproget og sondringen imellem et ”os og dem” og ord som “reimmigration” og “hjemsendelse” er blevet en helt naturlig del af sproget og den politiske diskurs.

Med tre skuespillere på scenen vil disse montager af tekster og sange, inspireret af Kurt Weills satiriske blanding af salon- og kabaretmusik, der blandt andet er sunget sammen med drengesopraner fra Det Danske Drengekor, illustrerer hvordan angst, paranoia og afmagt har sneget sig helt ind i danskernes hverdagsliv.

KATALOG OVER KOMMENDE KATASTROFER

Forestillingen er en politisk og yderst aktuel musikalsk montageforestilling der, ud over at skrive sig ind i den aktuelle debat, skildrer det eksistentielle tab, der opstår, når de mellemmenneskelige relationer glider ind i et morads af frygt, fejhed og privilegieblindhed.

Hvem har egentlig retten til at være her og hvordan?

Og hvad sker der med individet, når en stat og et samfund – mere eller mindre ubemærket – begynder at tale angstens diskriminerende retorik?

Hvordan spreder dette sprog sig fra mund til mund og tager bolig i os – i vores levevis, relationer, i hverdagen og vores etiske kompas?

Hvor er vi egentlig på vej hen? Og hvilken fremtid er det egentlig vi står overfor?

Oplev KATALOG OVER KOMMENDE KATASTROFERTeater Får302 i København fra den 28. november til den 19. december 2020. 

Tidligere artikel“Kasper, Jesper og Jonatan…”
Næste artikelUngdomsforestilling om døden, sorgen og savnet