Karen Bue
Karen Bue, Teater Får 302s ny leder. Foro: Klaus Holsting/ Nordisk Kulturfond

Intimscenen Teater FÅR302 har hentet en stærk nordisk lederprofil til at udvikle og ombygge teatret, der har adresse i Toldbodgade i København. Tidligere direktør for Nordisk Kulturfond, Karen Bue begyndte den 1. maj som ny teaterleder. Hendes ledelsesmission er klar:

”Jeg ønsker at skabe et solidt fundament for kunstnerne på FÅR302, så de kan opfylde visionen om fortsat at præsentere det allerbedste intimteater med nerve, kant, humor og nærvær”, siger Karen Bue.

Noget af det, hun sætter fokus på er en skarpere organisationsstruktur og en ombygning af teatret.

”Fokus i den nærmeste fremtid vil være, hvordan vi i denne coronatid kan bringe kunsten ud til danskerne. Det er en mulighed for kunstnerisk udvikling, som ligger i teatrets DNA”.

I sit arbejde som direktør for Nordisk Kulturfond tog Karen Bue initiativ til et større nordisk teatersamarbejde. Det gjorde hun både af økonomiske og ikke mindst af kunstneriske grunde.

”Vi er små sprogområder, og selvom vi i Danmark synes, vi er verdens navle, kan luften i den danske teaterverden godt blive lidt indelukket”, siger Bue.

“Der ligger et stort udviklingspotentiale i at åbne vinduerne og samarbejde over grænserne.”, siger hun.

Teater Får
Teater Får302. Foto: Teater Får302

Nyt sæsonprogram ligger klar

En anden stor opgave er, at er ombygge teatret.

”Jeg vil gerne bidrage med at realisere en ombygning af teatret. Fokus vil være på at skabe størst mulig fleksibilitet i teatret, så sceneteknikerne relativt nemt kan omstrukturere teatret alt efter de forskellige forestillinger, ligesom vi ønsker at forbedre forholdene for publikum og cafégæster.”

Teater Får302 har netop offentliggjort deres nye sæsonprogram 2020/2021.

Det er seks forestillinger, der dykker ned i emner som tykhed, kærlighed og plastik i verdenshavene. Forestillinger, der taler ind i tiden og lægger op til debat.

Den første forestilling, Time Travel Tours, får premiere den 24. juni og inviterer publikum med på en tidsrejse.

”En bus fragter os fra fremtiden tilbage til nutiden igennem tre årtier. Undervejs gør vi ophold på udvalgte steder i byen, hvor de rejsende bliver vidner til scener, der tager udgangspunkt i vilde forestillinger og reelle teorier om fremtiden”, lyder program-beskrivelsen.

På grund af Corona-pandemien planlægger teatret at gennemføre forestillingen, som foregår delvist i en bus og delvist udendørs på udvalgte locations med meget begrænset antal tilskuere og indenfor myndighedernes retningslinjer.

Man kan læse mere om Teater Får302s øvrige forestillinger og bestille billetter her.

Tidligere artikelTeater Grobs kunsteriske leder stopper: Maja Ries tager over
Næste artikelDen korte radioavis indtager Det Kongelige Teater med ny dramatik