Foto: Birk Thomassen / Grafik: Ebba Tham

Verden mødes under en pink pavillon, når Teater Grob inviterer til festival for ny international dramatik d. 3.–5. juni 2021.

PINK PAVILLON er en festival, hvor dramatikken forbinder publikum med nogle af samtidens vigtigste emner. Her skabes et rum, hvor kunstnere fra Tyskland, Finland, Island, Frankrig og Danmark møder hinanden, deler deres viden og erfaring og, måske, indleder nye kunstneriske samarbejdsprojekter med hinanden.

En tro på store væsentlige tematikker

I dette års PINK PAVILLON kan publikum opleve originaltekster fra hele Europa og møde dramatikerne til artist talks eller fortsætte samtalen i baren til festen efterfølgende. Teksterne strækker sig fra autofiktion, spøgelseshistorier, politisk satire, eksistentiel komedie til minimalistisk naturdrama.

Teater Grobs dramaturg og kurator på PINK PAVILLON Jesper Pedersen udtaler:
Vi ønsker, at festivalen er med til at præsentere scenekunst og kunstnere, som normalt ikke har adgang til de danske teaterscener. Vi håber at kunne inspirere os selv og gøre publikum nysgerrige på nye former for fortællinger. Der er brug for nye fortællinger og formgreb, nysgerrighed, lyst og mod til at gå nye veje, for at kunne beskrive udfordringer, vi står overfor som mennesker og som samfund. Især nu, hvor enden på pandemien kan anes, og effekterne af den, muligvis, først for alvor bliver synlige.”

PINK PAVILLON er grundlagt ud fra en tro på, at de store væsentlige tematikker i den danske dramatik, er forbundet med problemstillinger i både vores nabolande og lande verden over. De præsenterer nye værker og internationale scenekunstnere – som giver et nuanceret og mangfoldigt blik på dét, vi er fælles om – vores samtid og ikke mindst vores fremtid i en global verden.

Teksterne er iscenesat af både nye og rutinerede instruktører og fremføres af et stærkt hold af skuespillere. Reading-formatet fremhæver teksten og ordet. Hvert ord er et univers i sig selv, med kraft og kontekst.

PINK PAVILLON er en tilbagevende og årlig festival og en del af Teater Grobs internationale fokus. I de kommende sæsoner præsenteres desuden nyskrevet dramatik fra Iran, Libanon, Israel, Grønland og Polen. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, EUNIC-Danmark, Det Franske Kulturinstitut, Goethe Instituttet, Det Finske Kulturinstitut og Københavns Kommune og præsenteres som en del af CPH STAGE.

Læs mere om Teater Grob her.

Tidligere artikelSPRINGFESTIVAL – En verden af oplevelser lige rundt om hjørnet
Næste artikelTHE WAVE OF SHIT indtager Husets Teater