Teater Grob offentliggør sit nye navn

Kreditering: David Gehrt, Urgent Agency

Teater Grob offentliggør sit nye navn og skifter til navnet Blaagaard Teater. I den forbindelse skifter de deres tidligere profil ud med en mere mangfoldig og eksperimenterende profil. Med et nysgerrigt og nyskabende blik vil Blaagaard Teater stille skarpt på den farverige, nuancerede og sammensatte verden, vi lever i. Blaagaard Teater er et transformativt teater, der med fiktionens virkemidler præsenterer autentiske fortællinger.

Navneskiftet træder i kraft den 24. august 2022 til en lanceringsfest på Blaagaard Teater, Nørrebrogade 37.

Ønsker for navneskiftet

Med sit nye navn vil Blaagaard Teater udforske nye måder at lave teater på, invitere nye kunstnere på scenen og nye publikumsgrupper ind i salen. I den kommende sæson kan publikum blandt andet opleve et oneman-show om at blive verdens bedste far i Dobbelt V, en bagedyst om at ælte berøringsangsten væk i Baking Race og en ny generationsstemme i Den Anden Arabiske Kvinde, der løsner sig fra det fængslende fordomsfyldte blik og træder ind i en ny frihed. Derudover vælter naturens og katastrofens poesi frem i Tilbage til for evigt, to brødres kamp og kærlighed til deres ophav skildres i Som BrødreKannibalen viser os et altomsluttende mørke og en makaber kærlighed, og kultgyseren Imperiets Tropper forvrænger vores fjendebilleder. Sæsonen byder også på livepodcast, teaterfestival og afro-dansk dramatik.

Teaterdirektør for Blaagaard Teater, Sargun Oshana, fortæller:

”Vi er inspireret af den verden, vi ser, når vi kigger ud ad vinduet. Det vi ser, er en bydel, hvor det lokale og globale blander sig med hinanden – og forskellige mennesker og kulturer mødes. Den energi og mangfoldighed vil vi indfange på Blaagaard Teater. Derfor er tiden inde til et nyt kapitel på Nørrebrogade, der afspejler det teater vi er i dag og gerne vil være i fremtiden. Et teater, der præsenterer historier fra de mange forskellige og fascinerende stemmer, der findes i Danmark. Det tranformative teater giver publikum mulighed for at opdage nye, ukendte perspektiver på vores fælles virkelighed.”

Hvorfor Blaagaard?

Teatrets nye navn trækker tråde tilbage til 1700-tallet, hvor Blågård Slot blev opført på Nørrebro med blåglaserede tegl på taget, deraf navnet. I løbet af de næste over 300 år har slottet blandt andet været et fristed for landets kongelige, klædefabrik, lærerseminar og senest teater, indtil bygningen brændte i 1833. Omridset af det gamle teater er stadigt tydeligt i baggården til Blaagaard Teater. Nørrebrogade 37 har gennem tiden huset forskellige teatre. I 1912 blev Nørrebro Biograftheater opført, i 1980 overtog Københavneren bygningen, i 1995 var det Kaleidoskop, der gav bygningen videre til Teater Grob i 2009.

Blaagaard Teater står altså på både et historisk og scenekunstnerisk fundament og sætter fra 2022 scenen for den historie, som teatret er i gang med at skrive lige nu. 

Lanceringsfest

Navneskiftet træder i kraft den 24. august 2022 til en lanceringsfest på Blaagaard Teater, Nørrebrogade 37. Herlighederne foregår i teatrets sal, foyer og baggård fra kl.17 til kl.20. 

Program:

Kl.17.00: Blaagaard Teater byder på drinks og musik v. DJ Lale 

Kl.18.00: Taler og kunstneriske indslag indtager teatrets sal 

Kl.18.45: Blaagaard Teater serverer mad og drikke 

Kl.20.00: Generalprøve på Dobbelt V for inviterede

Læs mere her og kom med til fejring den 24. august 2022Nørrebrogade 37!

Previous articleTag med til gratis PRIDE-fest på KGL Xtra
Next articleFiktion og historie mødes i koldkrigsdrama MISSILET på Odsherred Teater