Teater Grob
Per Scheel-Krüger har opsagt sin stilling som Teater Grobs chef. Foto: Emma Thunbo.
Teater Grobs kunstneriske leder Per Scheel-Krüger har valgt at takke af.
Han ønsker at hellige sig sit eget kunstneriske virke, og yde en indsats for den samlede teaterbranche, lyder forklaringen.
”Nu er tiden kommet til at få nye indtryk, og helt sikkert nye udtryk. Teater Grob har ligget mit hjerte meget nært, og udviklingen af den danske dramatik”, siger Per Scheel-Krüger, der blev ansat i 1997. Siden har han gjort intimteatret på Nørrebrogade særdeles synligt med forestillinger som ”Hjem Kære Hjem”, ”I Støvet Fra Regnen”,  ”På Herrens Mark”, og ikke mindst sidste sæsons succes ”Frihed.Sex.Længsel”
”Teaters kunstneriske linje fortsætter som planlagt ”, slår Teater Grobs formand Martin Bender fast.

Maja Ries daglig leder – men man søger ny teaterchef

Maja Ries konstitueres som daglige leder med ansvar for teatrets allerede planlagte repertoire, samt drift. Maja Ries har været ansat på Grob siden 2002 og har sammen med Per Scheel-Krüger udgjort den fælles ledelse. Hun er uddannet fra Teatervidenskab, Moderne Kultur & kulturformidling.

Teater Grob
Maja Ries – konstitueret leder på Teater Grob. Foto: Emma Thunbo.
“Bestyrelsen vil opslå stillingen som teaterchef, som både skal være kunstnerisk og administrativ leder”, siger Martin Bender.
“Vi har siden 2005 haft delt ledelse, men tiden er nu inde til en ny organisering af ledelsen. Vi ønsker at styrke muligheden for et stærkt fyrtårn for teateret og en visionær og kompetent daglig ledelse. Vi har derfor lagt en 4-årig strategi, som giver os mulighed for med ny ledelsesform at fortætte teaterets succes med ny dramatik og med endnu større kraft”, siger Martin Bender