Teater momentum
Teater Momentum begynder den ny sæson fra ÅR NUL til september.

Når Teater Momentum lukker op for forestilinger igen – ifølge deres premiereplan første gang den 11. september – er der ét fælles tema på plakaten.

Alle forestillinger i den ny sæson vil tage udgangspunkt i ÅR NUL, og sætte fokus på den nye begyndelse og den fælles fremtid, verden står overfor – i en tid hvor Coronakrise, finanskrise og klimakrise præger debatten.

“Nu vågner vi op til ÅR NUL. En ny dugfrisk tidsregning. En tid til et nyt udgangspunkt, en ny historieskrivning. Tid til at forestille os verden ud fra helt nye præmisser. Tid til at eksperimentere i alle retninger. Tid til at starte forfra”, skriver Teater Momentum i deres program erklæring.

“I år nul tør vi at stille de store spørgsmål: Er demokrati den rette styreform? Behøver vi nationalstater? Kan vi leve som nomader? Skal vi alle bo i hver vores husstand? Hvem har mest ret til at være her? Hvor skal vi leve, hvis Jorden er ubeboelig?”

Sort/Hvid som kunstnerisk leder

I sæson 2020/2021 er Sort/Hvid kunstnerisk leder af Teater Momentum. Det betyder, at Sort/Hvid både findes på den vante lokation i Kødbyen i København og i Odense, hvor de varsler med fire forestillinger.

NUL
Den første forestilling i sæsonen hedder NUL. Den står kunstnerkollektivet The Other Eye of The Tiger (TOETT) for. Det er samme hold, som stod bag MATYRMUSEUM – en af de mest omdiskuterede teaterforestillinger i nyere tid. Forestillingen NUL går imod tidens dystopiske undergangsfortælling. I tæt samarbejde med tre forskere kommer NUL med deres bud på fremtidsscenarier. Det sker i TOETT’s visuelle iscenesættelsesform, der inddrager både scenekunst, billedkunst og installation.

Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid og Teater Momentum, og har premiere på Sort/Hvid den 11. september – 3. oktober 2020, og på Teater Momentum den 15. januar – 10. februar 2021.

En fortælling om blindhed

Corona brød ud, mens teatret forberedte sæsonens forestilling om en epidemi. EN FORTÆLLING OM BLINDHED er en dramatisering af den nobelprisvindende portugisiske forfatter José Saramagos bog af samme navn. En by rammes af en uforklarlig blindhedsepidemi. I Christian Lollikes iscenesættelse bliver publikums synssans sat ud af spil. Installereret i hospitalssenge bliver publikum overladt til deres andre sanser. Forestillingen undersøger, hvordan folk agerer og organiserer sig på ny i en katastrofe-situation. Hvad sker der med synet på fremtiden, når menneskets sansning af verden forandres radikalt?

Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Aarhus Teater og Teater Momentum.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED har premiere på Aarhus Teater den 29. august – 26. september 2020.

Derefter spiller den på Teater Momentum 2. oktober – 24. oktober 2020 og på Sort/Hvid.

Terningekvinden

Hvorfor overlader vi ikke fremtiden til tilfældigheder, når vi nu har så svært ved at forandre os? Det spørgsmål stiller den debuterende dramatiker William Lippert, der har skrevet en fortælling om at bryde ud af de fasttømrede forventninger til, hvem man er, og hvordan man kan handle.

I Sigrid Johannesens iscenesættelse er TERNINGEKVINDEN en multimedieforestilling – ny hver aften. Forestilligen afgøres af et spil terninger, der hver aften bestemmer skridtene i karakteren Lucias liv, der udspiller sig i salen og livetransmitteres fra byrummet. Terningerne bestemmer handlingen. Og publikum må kaste dem.

Forestillingen er en samproduktion mellem Sort/Hvid og Teater Momentum.

TERNINGEKVINDEN har premiere på Teater Momentum den 23. november – 19. december 2020 og spiller på Sort/Hvid den 9. januar – 30. januar 2021.

Man kan se hele Teater Momentums sæsonprogram og bestille billetter her.