Teater Nordkraft inviterer børn og unge til at rulle sig i teater og performancekunst

CHILDREN AND OTHER RADICALS på festivalen LIVE ART FOR BØRN. Foto: Teater Nordkraft.

Fra den 9. til 29. oktober byder Teater Nordkraft på et overflødighedshorn af teater og performancekunst med deres 3 ugers festival Live Art for Børn for børn og unge. 

Uge 41

Den 9. og 10. oktober kan skoleklasser helt gratis deltage i workshoppen LAW SHIFTERS. Tilmelding er det eneste, det kræver for at deltage. Workshoppen er lavet af Stine Marie Jakobsen og turnerer internationalt på 3. år. På scenen vil man kunne opleve en gruppe lokale unge fra Aalborg. Her vil de gennemspille en virkelig, historisk retssag i samarbejde med en lokal jurist. I hver workshop er de deltagende børn med til at gennemgå en retssag sammen med en professionel advokat og bliver præsenteret for alle beviser. Derefter skal de tage stilling til, om de finder den anklagede skyldig. Alle tre sager er virkelige sager, og til sidst læser advokaten den faktiske dom op. Læs mere og tilmeld jer her.

Den 12. oktober kl. 14.00-17.00 kan man også helt gratis tjekke ind til DIALOG MED TRÆER I KAROLINELUND. I forestillingen vil Johanes Zits tage kontakt med træer i Karolinelund og fortælle dem om vores forskellige indtryk af naturen.

Den 12. og 13. oktober kl. 15.00 kan man opleve danseforestillingen CHILDREN AND OTHER RADICALS. Forestillingen er gratis, men kræver dog tilmelding. Oblivia har skabt forestillingen sammen med unge fra Helsinki. Værket præsenterer på nonverbal vis flere generationer på scenen, deres indbyrdes magtrelationer, og hvad penge betyder for dem nu og i fremtiden. Forestillingen anbefales til børn fra 8 år og op. Læs mere og tilmeld jer her.

Den 13. oktober kl. 15.50 kan man komme til FooDJ, hvor der er gratis drop in. FooDJ er en performance, hvor publikum er med til at skabe musik ved at spise kartofler med tomatsovs.

Uge 42

I hele efterårsferien vil Teater Nordkrafts foyer stå åben hver dag kl. 9.00-16.00. Her vil man kunne komme ind og få en gratis ballon og høre, hvad programmet tilbyder samme dag.

Den 12.-16. oktober kl. 12.00-16.00 kan man komme til ugeworkshop og være med til at skabe et nyt storslået billedkunstværk i samarbejde med performancekunstner Johannes Deimling i Kedelhallen. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding. Workshoppen egner sig til børn og unge fra 10 til 16 år. Tilmeld jer her.

BEASTIE på LIVE ART FOR BØRN. Foto: Teater Nordkraft.

Den 14.-16. oktober kl. 12.00-13.30 kan man deltage helt gratis i eventen BEASTIE. Beastie er et stort og venligt monster, som børnene er med til at skabe i en workshop, hvorefter de kan gå tur med monsteret udenfor. Lone Twin er kunstneren bag workshoppen. Workshoppen egner sig til børn fra 4 år og opefter.  Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding her.

Den 14.-15. oktober kl. 12.00-17.00 kan man gratis tjekke ind til PROBABAL. Samme datoer kan man kl. 14.00-15.00 være med til at lave VIRAK REVY. Det er helt gratis, og man dukker bare op. 

Den 15.-16. oktober kl. 15.00 kan man deltage i MUNDANE HEROICS i Karolinelund. Der er gratis drop in. 

Danseforestillingen PANDAS HJEM på festivalen LIVE ART FOR BØRN. Foto: Teater Nordkraft.

Den 19. oktober kl. 10.00og kl. 15.00 spiller den prisvindende, interaktive danseforestilling Pandas Hjem. Alle fra fire år og op inviteres med på en farverig rejse til Kina i pandaens fodspor. Læs mere og køb billet her.

Uge 43

Den 20. oktober samt 21., 22. og 23. oktober kan man opleve den interaktive danseforestilling MiNi. MiNi er for de alleryngste fra 2-4 år og byder på et scenerum fyldt med spændende geometriske figurer. Køb billet her.

Den 25. oktober kl. 12.00 og kl. 15.00 kan man gratis deltage i HIP HIP HIP – minifortællinger på Aalborg bibliotek. 

Den 25. oktober kl. 19.30 spiller VU – en visuel ordløs forestilling fra 7 år og op. VU er et visuelt mix af objektteater og nycirkus og et visuelt show om manipulation af objekter. Læs mere og køb billet her.

VU – en visuel ordløs forestilling på LIVE ART FOR BØRN. Foto: Teater Nordkraft.

Den 26. oktober kl. 16.00 er det muligt at opleve NYMIO, som er fem små poetiske historier om at kunne flyve, drømme og danse. Den lille serie af poetiske øjeblikke fortælles til børn fra 5 år og op og deres voksne. Køb billet her.

Den 27. oktober kl. 10.00 og kl. 15.00 er der Shakespeare for de alleryngste fra 1 år og op, når Teater Nordkraft inviterer til Baby Macbeth. Baby Macbeth er en fri fortolkning af Shakespeares verdensberømte dramaer, spillet for babyer og deres familier. Forestillingen byder på highlights fra Romeo & JulieMacbethEn skærsommernatsdrømog Kong Learpå under 40 minutter. Læs mere og køb billet her.

Den 27. oktober er der musikdramatik for de unge fra 15 år og op, når forestillingen JOB – et enkelt menneske spiller. Forestillingen er en musikalsk, humoristisk og dramatisk fortælling om emigrantens vandring fra den gamle verden til den ny. Forestillingen er baseret på den østrig-ungarske forfatter Joseph Roths roman af samme navn fra 1930. På scenen kan bl.a. opleves Ina-Maria Rosenbaum. Læs mere og køb billet her.

Live Art for Børn finder sted på Teater Nordkraft i Aalborg fra den. 9 til 29. oktober.

Læs mere om festivalen her.

Previous articleFå en flerdimensionel sanseoplevelse med operaen Snedronningen
Next articleDyk ned i en underjordisk bunker og oplev A Night at the End of the World