Teater-øhop i august

Camping Royale © Isabelle L'Italien

I august er der mulighed for at lave øhop rundt i landet, hvis man har lyst til en blanding af Danmarkshistorie, humoristisk dans og dukker.

Inddragende teater

I Nykøbing på Falster kan der ved Danmarks Internationale Gadeteaterfestival opleves mekanisk virtuel reality. Et miniature-teater er bygget inde i et kæmpe hoved, og derinde kan én publikum ad gangen se Headspace udfolde sig.

En lignende stemning får man med forestillingen Les Moutons, hvor publikum får lov at være med til at tygge drøv og klippe fårenes uld. Les Moutons og Headspace kan nydes i Nykøbing Falster, og billetterne kan findes fra 1. juli her.

Dans og grin

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival byder også på en masse humor, når danseforestillingerne La Grande Phrase og Otros Aires og optoget LES PO’BOYS STREET PARADE indtager gaderne. Der er både fest, akrobatik og magi på tapetet i Nykøbing Falster. Se mere og køb billetter fra 1. juli her.

Forestillingen A Flock of Flyers, som er baseret på en usandsynlig men sand historie, fortæller om en canadisk flyvebastion, der på grund af nedskæringer må træne deres piloter – uden fly.

Desuden kan man følge med, når to dronninger forlader slottet til fordel for at tage på camping og skal klare sig selv uden tjenestefolk i Camping Royale.

Dukketeater

Et optog med gigantiske marionetdukker lægger op til dans, når spanske Big Dancers inviterer med i deres magiske forestilling. Der er også mulighed for at se mere klassisk marionetkunst, når chilenske Teatro de Marionetas MicroBio præsenterer en hel hær af dukker skabt af skrald i hånden i forestillingen Callejeros. Følg med ind i en verden af magi og fantasi, når dukkerne fortæller deres historier i august. Billetter kan findes her fra 1. juli.

Historiske forestillinger

Ud over gadeteaterfestivalens besøg på Falster er også Bornholm og Ærø aktive med scenekunst i august.

Der slås en mere alvorlig tone an på Bornholm, når BESAT fortæller historien om russernes besættelse af øen omkring slutningen af 2. Verdenskrig. Fire menneskers skæbne udfolder sig i et sommerhus på Solskinsøen, og hvordan dét sluttede, kan man finde ud af ved at købe billetter lige her. Forestillingen løber fra 24. august – 14. september. Du kan læse mere om forestillingen her.

Også på Ærø er der fokus på dansk historie, når Vi, De Druknede sættes op som musikteater. Forestillingen er inspireret af Carsten Jensens roman af samme navn, og den finder sted i Marstal på havnen. Der kan forventes totalteater med sang, dans, musik og skumsprøjt, når sømændenes skæbne skal udfoldes. Vi, De Druknede kan ses fra 6.-10. august og billetter købes her.

Mere information

Billetter til Danmarks Internationale Gadeteaterfestival kan købes fra 1. juli, og forestillingerne løber fra 18.-24. august. Festivalen tager plads i byer over hele landet – programmet findes fra 1. juli her.

Billetter til opsætningen af Vi, De Druknede købes hos BaggårdsTeatret lige her, hvor der kan læses mere om forestillingen. Der er mere information om BESAT på Bornholms Teater på deres hjemmeside her, hvor billetter også er tilgængelige.

Previous articleIndre By fyldes også af børneteater i sæson 19/20
Next articleDon Juan forvandles til totalteater på Sort/Hvid