Teater om Arne Jacobsen og PH på Dansk Arkitektur Center

Flygt, Arne Jacobsen, PH, Poul Henningsen, teater, Dansk Arkitektur Center, DAC, Det Flydende Teater
FOTO: Flygt ©Det Flydende Teater

De to ikoniske designere og arkitekter Arne Jacobsen og Poul Henningsen er omdrejningspunktet i Det Flydende Teaters nye forestilling Flygt. Særligt for forestillingen er, at den opføres i det nye Dansk Arkitektur Center (DAC) i BLOX. BLOX er Københavns nyåbnede internationale mødested for arkitektur, design og bykultur.

Som så mange andre danskere flygter Arne Jacobsen og Poul Henningsen til Sverige, da besættelsesmagten i 1943 indleder jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH fordi han er på kant med nazisterne og Jacobsen, fordi han er jøde. Skæbnen vil, at de flygter i den samme robåd over Øresund fra Skodsborg strand til Landskrona.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig. Kunstnerisk leder af Det Flydende Teater, Pelle Nordhøj Kann, fortæller følgende om forestillingen:

“Vi har gjort de to arkitekters flugt til Sverige til omdrejningspunktet, fordi den er ukendt for mange og samtidig kan bruges til at anskueliggøre deres syn på design og arkitektur på en anderledes måde, end man kan læse om i FRAME eller Bo Bedre.”

Flygt er instrueret af Jacob Schjødt, der bl.a. også står bag forestillingen ‘Anna Sophie Hedvig’ på Odense Teater, og spiller på DAC fra den 2.-12. juni. Efterfølgende kan den opleves på Det Flydende Teater den 15.-30. juni og 30. juli til 12. august, hvorefter den tager på Danmarksturné. Du kan læse mere og finde billetter her.

Previous articleOplev to musikdramatiske forestillinger på SPOR festival
Next articleUgens salgstal for Broadway