Teater Republique fusionerer endnu en gang mad og teater

Babettes Gæstebud, Østerbro Teater
FOTO: Marie Tourell Søderberg, Ellen Hillingsø og Benedikte Hansen ©Per Morten Abrahamsen

Fra den 22. september kan madteatret Babettes Gæstebud opleves på Teater Republique. Sidste sæson var det Thomas Vinterbergs film ’Festen’, der kunne opleves som madteater. Forestillingen modtog dengang masser af ros fra anmelderne.

Samme kunstneriske hold går nu sammen om at skabe den klassiske fortælling Babettes Gæstebud, som er baseret på Karen Blixens roman. I fortællingen flygter hovedpersonen, kokken Babette, fra borgerkrig og revolution i sit hjemland. Hun ender i en landsby i det kolde nord, hvor hun fortryller de lokale bønder med sin madkunst.

Til arrangementet udføres handlingen af skuespillerne Ellen Hillingsø, Benedikte Hansen, Marie Tourell Søderberg, Jens Frederik Sætter Larsen og Klaus T. Søndergaard. Publikum får serveret mad og vine, imens forestillingen udfolder sig foran dem. Maden bliver derved medfortællende og giver en ekstra dimension til den traditionelle teateroplevelse.

Det er madkunstneren, Mette Martinussen, der er den gastronomiske iscenesætter. Hun har foruden Teater Republique også lavet madteater i samarbejde med Åben Dans og Det Kongelige Teater. Instruktøren bag er Rolf Heim.

Du kan læse mere om Babettes Gæstebud som madteater og købe billetter her.

Previous articleVerdenskendt operastjerne kommer til Aarhus
Next articleBreak dance og hip hop i Skuespilhusets foyer