Teater Solaris flytter ind på Krudttønden

Teater Solaris / Sananda Solaris

Den dansk-iraniske, kontroversielle dramatiker og instruktør, Sananda Solaris’ teater rykker til København med nye, visionære projekter i bagagen. Kulturbastionen, Krudttønden skaber rammerne for teatret, der flytter ind med en mission om at give det Københavnske kunst- og kulturliv en saltvandsindsprøjtning.

Teater Solaris blev etableret i 2013 i samarbejde med tidligere Godsejerinder, Birgitte Israelsen Knudsen, og nuværende Godsejer, Anders Knudsen. Sonnerupgaard Gods, der ligger i Hvalsø, administrerer nu Teater Solaris og sætter stærke rammer for teatrets arbejde og de anmelderroste forestillinger, der har turneret både i ind- og udland.

Teater Solaris på Krudttønden

Nu udvider teatret med en afdeling på Krudttønden i København, som fremadrettet vil være hjem for teatrets daglige virke og det kunstneriske udviklingsarbejde blandt andet med den nye kunst- og kulturhub, O-SPACE og festivalen EUPHORIA.

Teater Solaris næstkommende forestilling TÅRNET spiller også på Krudttønden d. 30. og 31. juli. Forestillingen er den sidste i trilogien, Stedbørn og er skrevet og instrueret af Sananda Solaris.

TÅRNET eksponerer en ubelyste vinkel af #MeeToo-bevægelsen – nemlig den krænkende mands perspektiv. Et vigtigt, men sprængfarligt emne, som mange har vist sig at være berøringsangste overfor, men som teatret mener er en debat, der må tages, hvis vi skal komme overgrebene til livs.

Hjerneforsker, Jon Wegener, der har været offer for pædofile overgreb, deltager blandt andre i en paneldebat med Sananda Solaris efter forestillingen, hvor TÅRNETs tematik og #MeToo-bevægelsen diskuteres.

TÅRNET spiller derudover på Sonnerupgaard Gods d. 9. og 10. juli, på Kulturhuset Indre By d. 16. og 17. juli og på UNION d. 23. og 24. juli. Billetter kommer snart i forsalg

Previous articleKONGELIG SOMMERBALLET er klar med årets program
Next articleGratis udendørs operakoncert i hjertet af Aarhus