Teater Solaris udfordrer #MeToo-debat i ny forestilling

Teater Solaris - TÅRNET
Teater Solaris - TÅRNET

Teater Solaris afslutter denne sommer STEDSBØRNSTRILOGIEN, når den kontroversielle forestilling, TÅRNET, premierer d. 10. juli.

TÅRNET er den tredje og sidste forestilling i Teater Solaris’ STEDBØRNSTRILOGIEN skrevet og instrueret af Sananda Solaris. Den første del af trilogien var BRØNDEN fra 2015; en moderne Medea-fortælling, hvor en mor slår sine børn ihjel. Den anden del var CELLEN fra 2017, som handler om en dansk soldat, der er passivt tvunget til at vidne tortur.

I TÅRNET møder vi en mand, der har begået voldsomme krænkelser, og gennem forestillingen følger vi ham på sin rejse mod at forstå, hvorfor han begår dem. Rejsen kan være svær at overvære, men måske nødvendig for at eksponere en ubelyst vinkel af #MeeToo-bevægelsen – med det menes den  krænkende mands perspektiv.

Det er et vigtigt, men sprængfarligt emne, som mange har vist sig at være berøringsangste overfor, men det er en debat, teatret mener må tages, hvis man skal komme overgrebene til livs.

Med trilogien har teatret taget publikum med på en rejse for at forstå at de største grusomheder er en del af de større strukturer, vi selv er en del af. For at bryde disse strukturer er det nødvendigt at forstå dem og sin egen rolle i dem.

Derfor har trilogien udformet sig som ‘forsoningsteater’, hvor der er blevet afholdt delinger med publikum efter hver forestilling; en nærværende samtale mellem publikum og forestillingens skabere og relevante inviterede deltagere.

I forbindelse med TÅRNET bliver hjerneforsker, Jon Wegener, en del af delingerne. Han har selv været offer for forestillingens tematik og deler åbent ud om sin viden og erfaringer.

TÅRNET har premiere på Sonnerupgaard Gods d. 10. juli og spiller frem til d. 14. juli. Herefter går forestillingen på turne og spiller på tre Københavnske kulturhuse:

Kulturhuset Indre By d. 16. og 17. juli

UNION d. 23. og 24. juli

Krudttønden d. 30. og 31. juli

Læs mere på Teater Solaris’ hjemmeside her.

Previous articleLuna Park Scenekunst præsenterer din by som sanselig teateroplevelse
Next articleTeatertur – ny portal til skoler og institutioner