Safe Space
SAFE SPACE- kan man købe on-line billetter til nu. Der er premiere den 28 maj. Foto: Teater V

Teater V er klar med et nyt online scenerum, Future V, hvor de med nyskrevne fikstionsfortællinger præsenterer det, som de selv kalder, Digiteater og ny dansk Digidramatik.

Den første af disse forestillinger, der er skabt direkte til de nye digitale kommunikations- og konferenceplatforme hedder SAFE SPACE. Det går i luften den 28. maj kl 20.00.

Forestillingen opføres live; her og nu. Præcis ligesom klassisk teater – og modsat film, TV- og seriefiktion. Alle vil derfor kunne fornemme nuet, ligesom i nutidens klassiske fysiske teaterrum. Alle vil opleve at være tilstede, sammen, og samtidig hjemme foran deres skærme. Som publikum kan man derfor reagere/interagere; bl.a. ved at klappe – digitalt – af skuespillerne.

En ny forretningsmodel

Formatet er eksklusivt, ligesom det klassiske; og kun tilgængeligt for de tilstedeværende. Der kan sælges billetter, hvormed teatret, og kunstnerne også sikres af en forretningsmodel.

Den nye danske Digidramatik kan modsat de klassiske og fysisk analoge teater-produktioner, produceres, opføres og opleves – både nu, midt under – og efter – coronakrisen.

Altså – et nyt kunstnerisk live-format, der springer rammerne – og disrupter det klassiske teaterrum.

Første forestilling inspireret af true-crime bølgen

I Teater V – eller Future Vs første  forestilling SAFE SPACE – møder man den  23-årige Ene, der har sin egen livestream. Her fortæller hun om sig selv og sin hverdag i en søgen efter fællesskab. Men i aften er det anderledes. Ene har valgt et mere intimt forum, der kræver særligt link for at kunne deltage. Hun har fundet en brunlig konvolut i sin postkasse, uden afsender og med et ubehageligt indhold. Hun er utryg og har brug for vidner.

Future Vs første Digidrama er inspireret af true crime-bølgen.

Det er en dyster fortælling om ensomhed, konfrontation og livets svære valg.

Da forestillingen opføres online kræver det, at man har downloadet Zoom til sin computer, tablet eller telefon.

Man kan downloade Zoom på dette link 

I forestillingen medvirker Filippa Suenson, som blev kendt i den store offentlighed gennem DR-serien “Når støvet har lagt sig“.  Lucia Vinde Dirchsen fra TV2s “Badehotellet“, Theresa Hedelund, Mathias Bøgelund og Mette Maria Ahrenkiel. For iscenesættelsen står Pelle Koppel, mens manuskriptet er skrevet af Nanna Berner (Vinder af Dramatisk Debut 2020)

Man kan opleve forestillingen SAFE SPACE ved at booke billetter her

Tidligere artikelGrønnegårds Teatret aflyser sommerens forestilling
Næste artikelIngen Ulf Pilgaard i år: Disse revyer skal sikre grinet