Teater V inviterer til reality TV på teaterscenen i GENERATION HÅBLØS

Generation Håbløs
Lige nu kan man opleve reality TV på teaterscenen, når Teater V inviterer til GENERATION HÅBLØS. Foto: Søren Meisner.

Lige nu kan man opleve reality TV på teaterscenen, når Teater V inviterer til GENERATION HÅBLØS. Forestillingen tager udgangspunkt i de unges virkelighed og er en fortælling om fire skæbner, der hver især repræsenterer forskellige udfordringer ved det at være ung i 2019.

I GENERATION HÅBLØS kommer publikum helt tæt på de fire deltagere Vita, Mariel, Sebastian og Oskar, der skal udlevere sig selv og deres inderste tanker i jagten på diamanter. Deltageren, der har flest diamanter, når programmet er slut, får lov at gange sit karaktergennemsnit med 10 og bliver direkte optaget på sit drømmestudie. Det bliver en tankevækkende kamp om diamanterne. Men hvem løber med sejren til sidst?

Om Sofie Diemer

GENERATION HÅBLØS er skabt af Sofie Diemer, der er selvudlært dramatiker. I foråret 2019 debuterede hun som dramatiker på Aveny-T med den anmelderroste forestilling DAMPHJERTE, som er et koncept, der er udviklet på Teater V’s skrivekursus ”Dramatisk Laboratorium, Grundhold” i foråret 2018:

”I mit virke som forfatter og dramatiker er det min ambition at skabe relevant kunst til unge i øjenhøjde. Jeg oplever, at der mangler unge, som tør; samt får muligheden for at skabe kunst til andre unge. Der sker noget magisk, når fortællinger til unge kommer fra unge selv! Følelsen af at det er en veninde, som fortæller en historie mere end en forælder, selvom det selvfølgelig også kan noget”, siger Sofie Diemer.

Nu er hun aktuel med sin næste forestilling GENERATION HÅBLØS på Teater V:

”Reality TV kan få mig til at grine og græde, samtidig med at jeg føler mig utrolig underholdt. Derfor tænkte jeg: Hvorfor ikke forsøge at få disse følelser i spil på en teaterscene? Reality TV er jo en kæmpe fed popkulturel reference på tværs af generationer; lige fra ”Mit hemmelige match”, ”Divaer i junglen” til ”Robinson”. Disse referencer er enormt fede at lege med og sætte på spidsen i et teaterrum, der for mange unge i dag alt for tit stinker langt væk af noget traditionsbundet kedeligt gammelt stads”, fortæller Sofie Diemer om forestillingen.

GENERATION HÅBLØS kan opleves på Teater V frem til den 22. september.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleOplev Bodil Jørgensen genoplive en af de største revylegender
Next articleSuccesfulde forestillinger i Fredericia og København forlænger spilleperiode