TEATER V
Foto: TEATER V

Teater V i Valby gentænker seksualundervisning for elever i 8.-10. klasse med deres online teaterforestilling STAV TIL SEX, der har premiere den 19. april.

Med STAV TIL SEX vil Teater V styrke de unges viden om kønsidentiteter og mulige seksualiteter i øjenhøjde og ud fra et frisindet, sexpositivt og ikke-heteronormativt udgangspunkt.

En forestilling af og for unge

Forestillingen handler om vennerne Zarah og Bertram, som begge synes, at det er svært at tale om sex og kærlighed. Hvad gør man med alt det, der er pinligt at tale om? Og er der ting, man ikke må sige? Gennem emner som kroppens udvikling, deling af nøgenbilleder, fri adgang til porno 24 timer i døgnet og mulige overskridelser af personlige grænser, fører Zarah og Bertram os igennem alfabetet, fra A til Å.

“Nu har de unge været væk fra skolen længe, men det betyder ikke, at seksualundervisningen skal glemmes. Vi vil gerne være med til at starte en samtale om alt det svære, også selvom vi ikke kan mødes fysisk. Vi tror på, at barriererne kan brydes ved at møde eleverne på en anderledes og samtidig nærværende måde – i øjenhøjde! Eleverne kan i høj grad spejle sig i de unge skuespillere, der er på live. Samtidig arbejder vi i dybden med forskellige udfordrende emner og kommer bredt omkring køn, krop og sex,” siger teaterdirektør Pelle Koppel om forestillingen.

STAV TIL SEX er skrevet af den 25-årige forfatter og dramatiker Sofie Diemer, der debuterede med digtsamlingen LOL-LITA og siden har stået bag flere anmelderroste teaterforestillinger om at være ung og alle de udfordringer, der følger med. Forestillingen bliver spillet af de to unge skuespillere, Laura Skjoldborg (27) og Mikkel Becker Hilgart (29).

STAV TIL SEX spilles for 8.-10. klasse online og vises mellem den 19. april – 7. maj 2021.

Læs mere og køb en forestilling her.

Tidligere artikelRE:LOCATIONS bliver den første digitale teaterfestival
Næste artikelTeam Teatret livestreamer ungdomsforestilling