Teater Viva gæster Odin Teatret med Affaldsfortællinger

Affaldsfortællinger © Maibritt Bech

Den 28. februar gæster aarhusianske Teater Viva Holstebro og Odin Teatret med forestillingen Affaldsfortællinger. Katrine Faber står bag forestillingen, som hun også er eneste medvirkende i.

I Affaldsfortællinger vågner en gammel kvinde efter tusinder af år i en bunke affald. Verden er forandret. Verden er i forandring. Er hun en Vølve, en vis spåkvinde eller en gal posekone? Eller måske en flygtning på flugt fra den vestlige civilisation? Den gamle kvinde opdager verden på ny og fortæller om sin barndom i en lille bygd mod nord. Hun fortæller historier, og hun synger sange fra fortid, nutid og fremtid i en tour de force med krop, stemme, sange, tekster, soundscapes, dans og video.

Forestillingens tekster er dels skrevet af Katrine Faber selv og dels hentet fra Vølvens spådom fra den Ældre Edda, Historien om ravnen fra inuit-traditionen, the Universal Fish Story, den amerikanske digter, Mary Oliver, og fra aktuelle stemmer i nutidens civilisation. Sidstnævnte mødes i forestillingen med den urgamle stemme fra det mægtige, nordiske digtværk Vølvens spådom, som taler direkte til os fra urtiden om kriser, klimaforandringer, fremtid og resonansen eller dissonansen mellem alle os levende væsener på Jorden.

Affaldsfortællinger er skabt af Katrine Faber under længerevarende ophold og kunstnerresidenser i øde egne i Grønland og på Nordisland i vinteren 2016/17. Forestillingen er udviklet i mødet med mennesker, steder, sange, landskaber, dyr og lyde fra Nord og med inspiration fra Angakokken, shamanen i inuitkulturen og fra Vølven, den kvindelige shaman i den nordiske kultur.

Mere information om forestillingen kan findes her.

Previous articlePanik og dans sammensmeltes på Bora Bora
Next articleDet Frie Felts Festival 2019 har eksperimenterne i fokus