Teaterchef Kasper Holten gæster KulturHave på dk4

I programrækken KulturHave på dk4 inviterer programmets vært Christian Have hver tirsdag en førende skuespiller, kulturleder eller –aktør i studiet for at få deres bud og holdninger til kunstens betydning og dens værdi for den enkelte og for samfundet.

Tirsdag den 10. september var det blevet sceneinstruktør og teaterchef ved Det Kongelige Teater Kasper Holtens tur til at gæste KulturHave på dk4. Hele udsendelsen kan ses øverst i artiklen

I programmet kommer de bl.a. ind på Det Kongelige Teaters rolle til at være inspirationskilde og samarbejdspartner, teatret som arbejdsplads med dedikerede og engagerede kunstnere og Kasper Holtens visioner for teatrets fremtid. Kasper Holten fortæller også om teatrets bestræbelser på at være en nationalscene for hele Danmark ved at indgå samarbejder med andre teaterinstitutioner i landet og om kunstens nichearter, der bliver mere og mere populære i Danmark.

Samtalen kommer også ind på, hvordan teater kan bevare sin relevans i en stadig mere digitaliseret tidsalder, den politiske forståelse for kulturverdenen, og hvordan kunsten kan give lindring for den indre verden, der kan være fyldt med smerte og sorg.

Der udkommer et nyt afsnit af KulturHave hver tirsdag. Blandt tidligere gæster kan nævnes skuespilchef Morten Kirkskov, skuespillerinde Charlotte Munch, scene- og filminstruktør Kaspar Rostrup, skuespiller Thure Lindhardt og teaterchef ved Fredericia Teater Søren Møller.

Previous articleKom til krisestemning på Teater Momentum
Next articleOplev Bodil Jørgensen genoplive en af de største revylegender