Teaterchef Peter Westphael gæster KulturHave på dk4

I programrækken KulturHave på dk4 inviterer programmets vært Christian Have hver tirsdag en førende skuespiller, kulturleder eller –aktør i studiet for at få deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdi for den enkelte og for samfundet.

Tirsdag den 15. oktober var det blevet teaterchef ved Randers Egnsteater Peter Westphaels tur til at gæste KulturHave på dk4. Hele udsendelsen kan ses øverst i artiklen.

I programmet kommer de bl.a. ind på at skabe et egnsteater med en lokal, regional og national udbredelse og synlighed, hvordan man skaber en succes både kunstnerisk og kulturpolitisk, hvad de største udfordringer har været, og hvad de vigtigste erfaringer har været. Peter Westphael fortæller også om, hvordan han for beskedne budgetter har skabt en markant succes i det danske landskab gennem lokal forankring blandt borgere, en forståelse i det politiske system og en opbakning fra det lokale erhvervsliv.

Samtalen kommer også ind på, hvordan teatret løfter sit produkt til at være vedkommende for målgruppen, hvilke visioner Peter Westphael har for Randers Egnsteaters fremtid, og hvilken position teatret skal indtage i de kommende år.

Der udkommer et nyt afsnit af KulturHave hver tirsdag. Blandt tidligere gæster kan nævnes teaterleder Susanne Vognstrup, teaterchef Kasper Holten, skuespilchef Morten Kirkskov, skuespillerinde Charlotte Munck og scene- og filminstruktør Kaspar Rostrup.

Previous articleTeaterøen inviterer til fysisk performance om mødet mellem kunstner og model
Next articleHvem bliver KLÆDT AF, når billeder deles, og unge kvinder krænkes?