Foto: Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangens næste store satsning DEN STORE BRAND er et uhyggeligt aktuelt drama om magts opståen, og om hvordan venner bliver til fjender.

DEN STORE BRAND er en poetisk og ­musikalsk fortælling og ikke mindst et symbolsk drama af den internationale dramatiker Roland Schimmelpfennig fortolket af instruktør Simon Boberg og komponist Bebe Risenfors.

Instruktør Simon Boberg udtaler:

– Schimmelpfennigs eventyr foregår i en ikke defineret fortid, men det føles som en alt for rammende skildring af verden, som den ser ud lige nu, hvor klimakatastrofer og meningsløse konflikter mellem broderfolk præger dagsordenen. Det stiller skarpt på de spørgsmål, vi alt for ofte ignorerer. For hvad hvis det en dag er os, der befinder sig på den anden side af grænsen?

Landsbyer i krig

Forestillingen tager udgangspunkt i to landsbyer, der ligger tæt som tvillinger i maven. Et vandløb flyder mellem de to byer, forbundet af en simpel bro. Et kærestepar fra hver sin landsby. Børn der leger på broen. Kornmarker, lyden af insekter og klokker, der fortæller tiden i dalens to byer. Når forårsfloden kommer, løber åen over, og landsbyerne skilles for en stund.

En dag bliver den ene landsby ramt af den ene ulykke efter den anden, og inden for kort tid er landsbybeboerne fattige, uden tag over hovedet, ramt af sygdom og død. Efter sommerens tørke følger regn og oversvømmelser, en feberepidemi og en stor ødelæggende brand. Alt imens den anden landsby lever i fred og velstand.

Floden bliver pludselig til et hav, da broen braser sammen. Hvad gør landsbyboerne, der står på henholdsvis den ulykkesramte side og den mere fredelige og ”heldige” side? Kan kærligheden overleve den store brand?

Et indblik i forestillingen

Hør de medvirkende fortælle om forestillingen i videoen herunder.

DEN STORE BRAND får premiere den 10. september på Teatret Svalegangen i Aarhus.

Find billetter og læs mere om dramaet og de medvirkende her

Tidligere artikelEllegaard og Lykkegaard i midtvejskrise
Næste artikelIkarus Stage Arts’ ILDFLUEFEST sætter gang i gaden