Teatergrad sætter fokus på LIGEVÆRD i samfundet

Teatergrad sætter fokus på LIGEVÆRD i Dannerhuset. Foto: PR Foto.

Kan man være født fattig og ende med at blive gift med kongen? I eventyrernes verden kan man. I virkeligheden kan man. Louise Rasmussen gjorde det.

Fra den 21. november kan publikum tage med på en lærerig og interaktiv rejse i grevinde Danners liv, når Teatergrad inviterer til LIGEVÆRD i Dannerhuset.

Det er en rejse i tiden, i politik og en rejse ind i en stærk kvindes liv, følelser og tanker. Det er med en kvinde, der kæmper for andre kvinder, for børn og for fattige – for alle skal have det godt og være lige.

Om forestillingen

I LIGEVÆRD møder publikum Louise, der slår øjnene op i 1815. Piger og kvinder regnes ikke for noget, og deres stemmer tæller ikke. Faktisk kan man slet ikke stemme. Kongen bestemmer med få mænd ved sin side. Sådan bliver det ikke ved med at være – og det er Louise med til at ændre.

Rejsen går fra 1815 over ægteskabet med Kong Frederik VII og frem til 2019, hvor arven efter grevinden stadig kæmper de svages sag og alles lige værd.

 

Holdet på og bag scenen

Ene Øster Bendtsen indtager scenen i rollen som Louise, og hun spiller over for Jacob Teglgaard. LIGEVÆRD er instrueret af Pelle Nordhøj Kann, mens konceptet er udviklet i et samarbejde mellem Teatergrad og Det Flydende Teater. Line Mørkeby er dramatiker på forestillingen, og Johanne Eggert har stået for scenografien. Marie Louise von Bülow har komponeret forestillingens musik, og Christine Worre Kann er kreativ producent.

Forestillingen henvender sig primært til folkeskoleklasser på 4.-6. årgang.

LIGEVÆRD opføres af Teatergrad og kan opleves i Dannerhuset fra den 21. november til den 6. december 2019.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleHigh School Musical med jordens undergang og 8-bit pophits
Next articleFlyv hen over isen med det første og eneste skøjte- og dansekompagni