Teaterinstruktør og kunstnerisk leder Christian Lollike gæster Kulturhave på dk4

I programrækken KulturHave på dk4 inviterer programmets vært Christian Have hver tirsdag en førende skuespiller, kulturleder eller –aktør i studiet for at få deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdi for den enkelte og for samfundet.

Tirsdag den 12. november var dramatiker, teaterinstruktør og kunstnerisk leder af teater Sort/Hvid Christian Lollike i studiet i KulturHave på dk4. Hele udsendelsen kan ses øverst i artiklen.

Christian Lollike går gerne nye veje og udforsker og udfordrer de gængse rammer for scenekunsten. Hans samarbejde med Aarhus Teater og Det Kongelige Teater har skabt nye og ofte provokerende forestillinger, hvoraf bl.a. kan nævnes I Føling og Living Dead. Han er nu flyttet med teater Sort/Hvid ind i et helt nyt og fleksibelt teaterrum i det gamle Kødbyen på Vesterbro i København.

I programmet kommer de to bl.a. ind på Christian Lollikes visioner for fremtidens scenekunst, og han giver sine bud på, hvilken rolle teatret og teaterrummet skal spille i et digitalt og algoritmedrevet samfund. Han fortæller også om den kunstneriske ytringsfrihed, og hvad det er, kunsten skal kunne sige.

Der udkommer et nyt afsnit af KulturHave hver tirsdag. Blandt tidligere gæster kan nævnes teaterchef Peter Westphael, teaterleder Susanne Vognstrup, teaterchef Kasper Holten, skuespilchef Morten Kirkskov og skuespillerinde Charlotte Munck.

Previous articleKom til julekabaret under sydens sol
Next articleHigh School Musical med jordens undergang og 8-bit pophits