Teaterleder Bodil Alling tildeles hædersydelse af Statens Kunstfond

Bodil Alling, livsvarig hædersydelse, Statens Kunstfond, Teatret Gruppe 38, teaterleder
FOTO: Bodil Alling ©Teatret Gruppe 38

Det er netop offentliggjort, at Bodil Alling er blevet tildelt en livsvarig hædersydelse af Statens Kunstfond. Alling er teaterleder og skuespiller på Teatret Gruppe 38 i Aarhus. Statens Kunstfond og Legatudvalget for Scenekunst begrunder tildelingen af hædersydelsen således:

“Bodil Alling bør tildeles Statens Kunstfonds hædersydelse for sit mangeårige virke som skuespiller og som teaterleder for Teatret Gruppe 38 og for sit innovative scenekunstfremmende arbejde, herunder bl.a. festivalen ILT’s internationale impulsers betydning for dansk scenekunst.”

I 1981 blev Alling som 24-årig ansat på Teatret Gruppe 38 som skuespiller. Hun kunne således fejre sit 35 års jubilæum på teatret i 2016. Titlen som teaterleder fik hun i 1990, hvilket betyder, at det er en titel, hun nu har båret i snart 28 år.

Statens Kunstfond tildeler hædersydelser til kunstnere, der har placeret sig afgørende som kunstnere igennem deres produktion. Tildelingen sker udelukkende på baggrund af den pågældende kunstners produktion. Legatudvalget for Scenekunst, der har indstillet Bodil Alling til hædersydelsen, består af Maj-Britt Mathiesen, Mette Rosleff og Sverre Rødahl.

Previous articleTag del i Københavns første dansefestival
Next articleUrsula Scavenius’ prisvindende debutbog ‘FJER’ iscenesættes