Teaterøen inviterer til fysisk performance om mødet mellem kunstner og model

RODIN på Teaterøen. Foto: Asterions Hus.

Fra den 29. oktober til den 9. november indtager tre kvinder Teaterøens scene i et studie i krop, bevægelse og formgivning med forestillingen RODIN – En Dans i Sten. De tre kvinder er en del af performancegruppen Teater Asterions Hus, som står bag forestillingen, der er inspireret af den franske billedhugger Auguste Rodin. 

RODIN udspiller sig i et atelier, hvor de to kvindelige dansere Liv Mikaela Sanz og Tilde Knudsen udforsker kroppe, bevægelser, lys og fysiognomiske detaljer, mens en fotograf, Ingrid Bugge iagttager og fanger deres bevægelser i fotografier. Dermed fastholder Bugge det, som publikum ser. Forestillingen er en ekspressiv danseforestilling, som forsøger at definere kernen i den kunstneriske skabelsesproces. 

Performance inspireret af Rodins værker og metode

Auguste Rodin er en af fransk kunsts største og mest kendte billedhuggere. Han er kendt for flere nærmest ikoniske skulpturer som f.eks. Kyssetog Tænkeren. Teater Asterions Hus har med inspiration fra Rodins værker og metode skabt RODIN som en fysisk performance, der skildrer mødet mellem kunstner og model samt mester og muse. 

Publikum kan gennem forestillingen nærme sig en oplevelse af, hvad Rodin oplevede med sine modeller. Man kan få indblik i, hvordan han indfangede bevægelsen, når et menneske dansede for ham, samt hvad der udspillede sig mellem model og kunstner, subjekt og objekt midt i skabelsen af et værk.

RODIN på Teaterøen. Foto: Asterions Hus.

Holdet på og bag scenen

Tilde Knudsen, der er kunstnerisk leder af Asterions hus og medvirker som danser i forestillingen, udtaler: ”For mig åbner Rodin en dør ind til at turde gå meget længere i det kropslige udtryk. Når jeg ser på hans skulpturer, er det som om, de suger mig ind – og i vores forestilling leger vi med at oversætte fra et medie til et andet, fra den statiske, men sanselige marmorskulptur til en levende og dansende krop.” 

I RODIN medvirker ud over Tilde Knudsen også danser Liv Mikaela Sanz og fotograf Ingrid Bugge. Lotte Sigh og Stefanos Bizas har stået for koreografien samt været konsulenter på forestillingen. Peter Kirk er instruktøren bag, og Klaus Risager har komponeret forestillingens musik.

RODIN – En Dans i Sten kan opleves fra tirsdag den 29. oktober til lørdag den 9. november Teaterøen på Refshaleøen.

Læs mere om forestillingen og bestil billet her.

Previous articleLad dig betage af klassisk kærlighedsdrama på Østre Gasværk Teater
Next articleTeaterchef Peter Westphael gæster KulturHave på dk4