Teatret Svalegangen udvider projektteam på UNITED CHANGE

UNITED CHANGE
Foto: UNITED CHANGE, Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen opruster nu projekttemaet på UNITED CHANGE – et fireårigt projekt der i 2023 skal munde ud i et interaktivt megaevent for hele Aarhus og Region Midt. Nu offentliggøres udvidelsen af teamet, efter at Teatret Svalegangen modtog Aarhus Omstillers Klimafakkel i fredags.

Kunsten kan være en game changer

Konceptrammen for 2023-versionen af UNITED CHANGE er under udvikling. I den forbindelse udvides projektteamet med Pernille Taagaard Dinesen, tidligere kurator på ARoS og Nanna Graugaard Jessen, der har projektledererfaring fra bl.a. Aarhus Festuge, Ilt Festival, Befri Gudstjenesten og Teatret Svalegangens kick off event for UNITED CHANGE tilbage i 2019.

Projektteamet består desuden af udviklingschef Jette Rendbøll og direktør og kunstnerisk chef Per Smedegaard, der i fredags blev udpeget som den første modtager af Aarhus Omstillers Klimafakkel.

”Som teater er vi meget stolte over at blive den første fakkelbærer. Det vidner om, at Aarhus Kommune ser kunstens potentiale ift. en bæredygtig omstilling. Vi er så meget mere end blot underholdningsindustri. Kunsten kan virkelig være game changer for den adfærdsændring, som vi alle må skabe. Derfor har vi også store ambitioner for UNITED CHANGE, og jeg er stolt over den store interesse og støtte mange partnere allerede har vist, og at vi nu gearer projektet op med Nanna og Pernille.”

Med de to ansættelser arbejder teatret mod realiseringen om at sætte FN’s Verdensmål i scene for hele byen og regionen i 2023 sammen med nogle af Danmarks største kunstnere og en række støttegivere, videnspartnere og virksomheder.

Ambition om 80 partnere og 13,5 mio. kr. i funding

Teatret Svalegangen præsenterer i september 2021, sammen med 12 eksterne partnere, UNITED CHANGE version 2.0, der er lagt an som en klimavejfest i området omkring teatret med afsæt i seks verdensmål. Version 3.0 vil i 2023 sætte alle 17 verdensmål i scene og involvere 80 partnere på tværs af kunst, viden og erhverv. Partnergruppen består pt. af 32 partnere som bl.a. tæller Den Gamle By, KØN (Kvindemuseet), Northside, Aarhus Symfoniorkester, ARoS, Energimuseet, Aarhus Vand, NRGi, UNDP Nordic Representation Office og mange flere.

”Vi håber at kunne fonde 13,5 mio. kr. for at realisere vores vision, der dybest set handler om, hvordan vi tager verdensmålene til os? Gør dem til et projekt for os selv i vores hverdag? Kunst kan skabe oplevelser, der kan starte den proces. Fra et minde til en refleksion, fra en tanke til en handling. Rejsen begyndte i 2019, men drømmen er at det hele kulminerer i et kæmpe event i 2023, der vil tale til publikums sanser og lyst til at være med. Vejen til forandring er lang, men vi handler nu. Og vi handler sammen. Det er UNITED CHANGE!” Siger Per Smedegaard

Læs mere om UNITED CHANGE her.

Previous articleHusets Teater har ansat nyt ledende makkerpar
Next articleUdviklingsplatformen lancerer ny branchekalender for scenekunsten