Teatret ved Sorte Hests bevilling beskåret: ”Vi er ganske chokerede”

Teatret ved Sorte Hest
Teatret ved Sorte Hests næste forestilling bliver - Mens vi venter på Godot. Foto: Robin Skjoldborg.

Der er både vild glæde, og et vist chok, der skal bearbejdet på Teatret ved Sorte Hest i København. Den gode nyhed er, at teatret fortsætter fire år mere. Deres bevillingsordning er blevet forlænget. Men det triste budskab er, at den også er blevet væsentligt beskåret.

Teaterchef Maria Vinterberg udtrykker det således:

”Vi er simpelthen ekstra glade i låget, fordi det længe ventede svar fra kommunen vedrørende Teatret ved Sorte Hests fremtid endelig er landet. Vi fik lov til at blive i den ordning, som Kultur- og Fritidsudvalget kalder små storbyteatre. Vi er meget glade og stolte over, at vi atter slap igennem politikernes … nåleøje”.

Desværre blev vores årlige bevilling beskåret med 500.000 kr., hvilket svarer til 14 % af vores oprindelige bevilling.

“En beskæring på 500.000 kroner er en formue for et lille teater …”

”Her på vores lille teater er det en formue, og vi er selvfølgelig ganske chokerede. Men vi kæmper videre for vores dejlige teaters overlevelse, og glæder os til at se vores dejlige publikum i den nye sæson”, siger Maria Winterberg.

Teaterchefen slår fast, at alt er gjort klar til septembers premiereforestilling

“Ovenpå det forsømte forår med den ledeste af den ledeste corona-krise, har vi sprittet og vasket og skuret og renset hele teatret, så det står funklende klar til en ny sæson. Vi lægger hårdt ud med et loppemarked d. 8 & 9. august 2020, og derefter knokler vi løs for at få premiere på forestillingen MENS VI VENTER PÅ GODOT d. 4. september 2020”, siger hun i en pressemeddelelse.

Teatret ved sote hest
Mens vi venter på Godot kan opleves fra den 4 september.

“Vi glæder os til at ses igen med ny-sprittede hænder, der er klar til klapsalver, når vi allesammen atter har mod på socialt samvær og teaterture. Teatrets kontor åbner igen mandag d. 27. juli 2020 kl. 12.00. Så kan man atter ringe og komme forbi for at hente årskort, billetter og gavekort”, slutter Maria Vinterberg.

Man kan læse mere om Teatret ved Sorte Hests forestillinger og bestille billetter til forestillingen Mens vi venter på Godot her

Previous articleLyt her: Akt1 laver radioteater om Kinas fremtid
Next articleTeater Republiques Coronamonologer udgives som bog