Foto: Lasse Frank

I sæson 21/22 iværksatte Teatret Zeppelin publikumsudviklingsprojektet MereZep. Projektet er støttet af Augustinus Fonden og havde til formål at udvide teateroplevelsen og forankre en varig forandring i teatrets kernepublikum børn og unge. Dette blev gjort igennem forskellige aktiviteter uden om forestillingen Mio, min Mio i form af en kreativ opgave, teaterworkshops og videoer på YouTube. I rapporten kan scenekunstbranchen og alle andre nu læse, hvordan det er gået med projektet.

Tankerne bag projektet

MereZep satte sig for at undersøge, hvordan en teaterinstitution kunne hjælpe børn og unge, når de skal reflektere over tunge emner og med at navigere i en kompleks verden påvirket af alverdens verdenskriser. Teatret kan nemlig med forestillinger og aktiviteter give børn og unge kompetencer til at reflektere over tunge emner, indgå i dialoger og skabe deres egne meninger. Studier viser, at teatret er et af de medier, der i højest grad påvirker børn og unge – også mere end fjernsyn og iPad. Teatret kan desuden være med til at udvikle empati, koncentration og fantasi.

I rapporten kan man læse om projektets udførelse og resultater. En af de store pointer i rapporten handler om de YouTube-videoer, teatret producerede under Mio, min Mio. På trods af et ihærdigt forsøg på at inddrage børnene i skabelsesprocessen endte teatrets voksne med at lave videoer, som børnene bare ikke syntes var sjove. Til gengæld fik børnene meget ud af et andet tiltag i MereZep. I teaterworkshops fik børnene lov til at prøve kræfter med teaterøvelser og skabelse. Det virker at lære børnene om teater – ved at de selv performer og laver teater.

Lidt om Teatret Zeppelin

Teatret Zeppelin åbnede som københavnsk familieteater i 1994 og henvender sig til skoleklasser og familiepublikum fra 7 år. Teatret Zeppelin er et lille storbyteater støttet af Københavns Kommune, beliggende i Valdemarsgade 15 på Vesterbro. Noget af det, der er særegent for teatret, er, at de nydramatiserer store børnebogs-klassikere og dansk dramatik med samfundsaktuelle temaer. Teatret ledes af kunstnerisk leder Mie Brandt og administrativ leder Lasse Frank.

Læs alle pointer og hele rapporten her.

Tidligere artikelKosmisk komik i sigte: KOSMONAUTERNE kommer til Teater Katapult
Næste artikelBARK: Teater i trætoppene