Forestilling om 11. september markerer 20-årsdagen for terrorangrebet i New York

TERROR/IS/ME
Skuespiller Anders Gjellerup Koch og Louise Davidsen spiller med i forestillingen, der har premiere 11. september 2021. Foto: Emilia Therese

Den 11. september 2021 er det præcis 20 år siden, at tvillingetårnene World Trade Center i New York og det amerikanske forsvarsministerium Pentagon blev angrebet af terrorister. Odense Teater markerer dagen og åbner sæsonen med forestillingen TERROR/IS/ME, der kaster lys på den skelsættende dag.

Forestillingen  er instrueret af Sargun Oshana og bliver den første i rækken med Jacob Schjødt som teaterdirektør.

Jacob Schjødt
Teaterdirektør Jacob Schjødt. Foto: Emilia Therese

En verden der aldrig blev den samme

Forestillingen tager udgangspunkt i øjenvidneberetninger fra personer, der var i New York, da det skete, og i mange samtaler med eksperter inden for terrorisme.

“Angrebet ændrede verden på én dag. De fleste husker tydeligt, hvor de var, og hvad de lavede, da angrebet fandt sted. Det var en dag, der slog skår i virkeligheden. Det var ikke bare et angreb mod USA, men mod hele den vestlige verden, og tilbage står billederne af de to ikoniske tårne, der symfonisk styrter i grus,” siger instruktør Sargun Oshana.

Oshana tilføjer: “Fjenden er ikke længere langskæggede hulemænd i grotter, men en usynlig civilklædt medborger, der kan dukke op ved siden af dig i metroen. Hvad gør denne utilregnelighed ved os som samfund og som individer?”

Netop fordi terrorangrebet var så skelsættende for vores verdensbillede, er det ifølge Oshana stadig relevant at lave en forestilling om angrebet i dag.

At turde eksperimentere og udfordre

Forestillingen vises på Odense Teaters Store Scene, et bevidst valg af ny teaterdirektør Jacob Schjødt: “For mig har det været vigtigt at sætte barren højt, og ikke bare fortsætte i det spor, vi kender. Vi skal selvfølgelig spille det velkendte, men også turde eksperimentere og udfordre formerne. Eksperimenter skal ikke altid være på vores lille scene Værkstedet, de skal også have plads på de større scener, hvor der er mere plads og flere ressourcer. Og jeg har fuld tillid til, at Sargun og resten af holdet kan løfte opgaven, så det bliver en smuk, rørende og perspektivskabende forestilling,” siger Jacob Schjødt og tilføjer, “Og så er det en vigtig begivenhed i historien, som vi markerer og ser nærmere på.”

TERROR/IS/ME får premiere på Odense Teaters Store Scene den 11. september 2021, og billetsalget starter den 1. juni. 

Resten af Jacob Schjødts nye repertoire offentliggøres i forbindelse med forsalget for stjernekunder, der starter 3. maj.

Se mere her.

Previous articleFluffy enhjørninger indtager Københavns gader i weekenden
Next articleSe denne måneds udgave af KULTURPULSEN lige her!