The Labyrinth: Første forestilling i en serie om liv, død og forfald

MARIE TOPP The Labyrinth. Foto: Ville Vidø
MARIE TOPP The Labyrinth. Foto: Ville Vidø ©

Den 21.-24. april 2022 spiller forestillingen The Labyrinth Dansekapellet. Liv, død og forfald er tematikker som koreograf Marie Topp undersøger i et tæt samarbejde med komponist Julia Giertz og lysdesigner Mårten K. Axelsson, når de sammen iscenesætter tre værker, der reflekterer over tid og eksistens. Første forestilling i denne serie er The Labyrinth. Titlen refererer til labyrinten som en struktur, et landskab, der initierer en kompleks, men dog fremadrettet bevægelse, indre og ydre, gennem vor tilværelse. 

Vi bevæger os gennem et landskab. Vi går i en stadigt accelererende natur. Vi ser syner. Langsomt slider omgivelserne på vores forestillingsevne. Vi må turde bevæge os, fare vild og følge blindgyder for at kunne gennemskue den logik, som er til stede.

The Labyrinth er første koreografi i en ny serie, der består af tre refleksioner over tid og eksistens iscenesat i forskellige formater, rum og tidsligheder. Hvad det vil sige at være levende, og hvordan vi forestiller os, hvad det vil sige at være død, er tematikker, der er gennemgående i serien. Serien bearbejder forholdet mellem indre og ydre verdener og reflekterer over, hvad eksistens er i en verden af forfald.

Artist talk d. 22. april

I forlængelse af forestillingen fredag 22. april kan publikum få et nærmere indblik i Marie Topps kunstnerskab, når Marie er i dialog med Thomas Eisenhardt, som er kunstnerisk leder, koreograf og danser. Thomas Eisenhardt og Marie Topp taler sammen om kunsterskabet og hvilke tidlige møder og oplevelser, der har sat aftryk på Maries kunstneriske arbejde i dag.

Marie Topp

Med sine koreografiske værker, præcise soloer og større ensembleværker arbejder Marie Topp med danserens sceniske nærvær, og hvordan fysiske og mentale praksisser kan skabe tilstedeværelse og kontakt mellem mennesker. Det er centralt, hvordan dansen formår at stimulere både intuition, intellekt og kommunikere det, der ligger uden for sprogets begrænsninger, for måske at få os til, på et dybere plan, at forstå vores eksistens og tilværelse.
Marie Topp er udvalgt til Statens Kunstfonds talentprogram ”Den Unge Kunstneriske Elite”.

The Labyrinth spiller på Dansekapellet den 21.-24. april 2022. Læs mere og køb billetter her.

Previous articleTo nye solodansere i Den Kongelige Ballet
Next articleOplev Danmarkspremieren på IDYL af cirkusparret Katja & Sylvain