The Notebook kommer til Broadway

FOTO Ryan Gosling og Rachel McAdams i en nærmest ikonisk scene fra The Notebook, 2004 © NEW LINE CINEMA / Ronald Grant Archive / Mary Evans

Da Nicholas Sparks-novellen i 2004 blev filmatiseret med Ryan Gosling og Rachel McAdams i hovedrollerne, blev The Notebook med det samme en gigantisk succes og kan med rette kaldes en moderne klassiker.

Nu bliver det romantiske drama opført som musical på verdens største teaterscene, Broadway. Det blev annonceret torsdag d. 3. januar af Kevin McCollum og Kurt Deutsch, der skal producere musicalen i samarbejde med Nicholas Spark.

– Jeg græd på toilettet

Det bliver Bekah Brunstetter og Ingrid Michaelson, der skal formidle de store og velkendte kærlighedserklæringer gennem musik. Singer-songwriter Michaelsen har bl.a. udgivet singler som “Girls Chase Boys” og “The Way I Am.” Hun har udgivet syv albums siden 2005. Om arbejdet med The Notebook har hun udtalt:

“Da jeg blev spurgt, om jeg ville arbejde på The Notebook var jeg nødt til at gå ud og tude på toilettet og komme tilbage til mødet. Jeg har elsket filmen og historien i så mange år, at det at gøre det til en musical overvældede mig. Jeg tog hjem og begyndte at skrive sange samme aften.”

The Notebook blev skrevet i 1996 og var Nicholas Sparks første bog. Den røg direkte ind på New York Times bestsellerliste. Om adaption til Blandt Sparks’ andre filmatiserede bøger er The Last Song, A Walk To Remember og Dear John. Om den kommende musical udtaler han:

“Jeg er begejstret over at skulle arbejde Bekah og Ingrid og over at skulle gøre The Notebook til en musical. Både fordi de er fantastisk talentfulde, og fordi historien selvfølgelig ligger mit hjerte meget nært”.

Hverken cast eller premieredato er blevet annoncereret. The Notebook følger i sporet på en række moderne film som Mean Girls og Pretty Woman, der indenfor de sidste par år er blevet opsat som musical på Broadway.

Previous articleDen Kongelige Ballet tager på Jyllandsturné
Next articleNy interaktiv forestilling om depression på Det Kongelige Teater