The Phantom of the Opera runder 750.000 solgte billetter

The Phantom of the Opera © Miklos Szabo

Siden danmarkspremieren på Det Ny Teater i september 2000 har The Phantom of the Opera nu solgt over 750.000 billetter. I rene tal svarer det til knap 15% af landets befolkning fra baby til olding. Mange har set forestillingen flere gange.

Fantomet spøger fortsat på Det Ny Teater, hvor musicalen The Phantom of the Opera spiller frem til den 31. marts 2019. Allerede nu kan man dog sagtens konkludere, at forestillingen har været den største publikumssucces på dansk jord gennem tiderne. Allerede inden re-premieren i efteråret 2018 havde den solgt 50.000 billetter i forsalg.

En historisk populær musical

The Phantom of the Opera, der er komponeret af Andrew Lloyd Webber, er en romantisk og dramatisk historie, der udspiller sig i Pariseroperaen i slutningen af 1800-tallet.Den blev i 1986 uropført i London, hvor forestillingen fortsat spiller. 2 år senere fik den premiere på Broadway, hvor den ligeledes fortsat spiller.

Både i West End og på Broadway har forestillingen skrevet teaterhistorie ved at være den længst spillende musical i henholdsvis engelsk og amerikansk teaterhistorie. I år modtog Andrew Lloyd Webber den præstigefyldte ‘Lifetime Achievement Award’ ved årets Tony Awards uddeling bl.a. for The Phantom of the Opera der på verdensplan har solgt 140 millioner billetter.

Det er stadig muligt at opleve The Phantom of the Opera på Det Ny Teater, men man skal skynde sig lidt – forestillingen spiller nemlig kun indtil 31. marts. Billetter kan findes her.

Previous articleHvid Støj siger BØH til angsten i SPIL DØD vol. 7-12
Next articleOplev H.C. Andersens Nattergalen i papir